Шейсет и два филма участват в третото издание на фестивала

...
Шейсет и два филма участват в третото издание на фестивала
Коментари Харесай

Над 60 филма участват в третото издание на фестивала Кино в длан в Шумен

Шейсет и два кино лентата вземат участие в третото издание на фестивала на мобилното кино " Кино в длан " в Шумен. Най-добрите ленти ще бъдат отличени на 10 февруари, от 17.00 часа, в националното читалище " Добри Войников " в регионалния град, оповестяват от културната институция.


Фестивалът се провежда от читалището, под патронажа на Министерството на културата, със съдействието на Община Шумен, на Съюза на националните читалища, на НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " и на Шуменския университет " Епископ Константин Преславски ".

Първият по рода си в България фестивал за филми, снимани с мобилни устройства, си е сложил за цел да разпространява самостоятелното кино творчество благодарение на модерните мобилни технологии и е ориентиран към младите създатели.

В състава на фестивалното жури тази година са Александър Донев-председател, проф. Валери Чакалов, доцент Юрий Дачев, Явор Попов и Антон Митов.

Голямата премия на фестивала е обезпечена от кмета на Шумен Любомир Христов. Ще бъдат връчени и награди, обезпечени от Шуменския университет " Епископ Константин Преславски ", от НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов ", от българска компания и премия на Съюза на националните читалища.

До през днешния ден, на страницата на фестивала в една от обществените мрежи, продължава гласуването за премията на публиката, прецизираха от шуменското читалище.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР