Шестпартиен алианс номинира Кемал Кълъчдароглу за свой кандидат срещу сегашния

...
Шестпартиен алианс номинира Кемал Кълъчдароглу за свой кандидат срещу сегашния
Коментари Харесай

Кемал Кълъчдароглу ще се изправи срещу Ердоган на изборите в Турция

Шестпартиен алианс номинира Кемал Кълъчдароглу за собствен претендент против настоящия президент Реджеп Тайип Ердоган на президентските избори в Турция на 14 май. По този метод опозиционните сили сложиха завършек на месеци на неустановеност и свади, разочаровали техните поддръжници.

Изборите биха могли да насочат Турция към по-демократичен курс или да удължат все по-авторитарното ръководство на Ердоган.

 
Нашата маса е масата на мира. Нашата единствена цел е да отведем страната до дни на разцвет, мир и наслада. Ще управляваме Турция посредством разговор и консенсус. Като ръководители на партиите, формиращи Националния алианс, се споразумяхме също за пътна карта за преход към засилена парламентарна система.
Кемал Кълъчдароглу – водач на Републиканската национална партия 

Процесът на взимане на решение за общ претендент на опозицията не беше елементарен. Мерал Акшенер от Партията на положителното първо се отдръпна от алианса в петък, само че след това се върна след реализиране на компромисно съглашение.

Ердоган съобщи от своя страна, че фокусът на държавното управление до изборите ще бъде подпомагането на засегнатите от смъртоносното земетресение региони в югоизточната част на страната, където починаха над 45 000 души.

Въпреки че Ердоган резервира огромни равнища на поддръжка в предходните си мандати, чувството за липса на съответен отговор на естественото злополучие, дружно с необузданата инфлация и икономическите проблеми, доведоха до спад в известността му.

Проучванията сочат, че президентските и парламентарните избори ще бъдат напрегнати, като опозиционният блок ще води малко пред ръководещия съюз.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР