Нищо няма да бъде както преди след двете масови убийства

...
Нищо няма да бъде както преди след двете масови убийства
Коментари Харесай

Журналист: Сърбия не върви по пътя към Европа

Нищо няма да бъде както преди след двете всеобщи убийства в Сърбия. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ кореспондентът на БГНЕС в Белград.

Демонстрациите започнаха в Сърбия преди няколко дни, повече от 50 000 души, подкрепени от опозицията желаеха оставката на министъра на вътрешните работи на Сърбия, описа тя. Сред настояванията на протестиращите е и закриването на медии, които сеят език на ненавист. За този петък опозицията тук в Сърбия готви нови всеобщи митинги против ръководството на Александър Вучич.

Юрукова описа, че това е четвъртата сходна акция от 2000 година насам на полицията която приканва всички жители, които имат противозаконни оръжия, да ги предадат непринудено на управляващите в границите на идващите 30 дни. Тя изясни, че в случай че хората отидат непринудено в полицейските ръководства, с цел да ги предадат, те няма да бъдат питани по какъв начин са се сдобили с оръжията си. Страната е една от най-големите производители на оръжие, с което управляващите се хвалят, само че е парадоксално, че в това време Вучич упорства хората да предадат оръжията си.
Не имам вяра, че тази доброволна акция за предаване на оръжията да има триумф, за първите два дни съгласно данни от полицията са предадени към 3000 пушки и револвери, 25 000 патрона, както и 150 бомби. Много от тези оръжия са останали в Сърбия от юговойните – сред 600 000 и 1,5 млн. броя незаконни оръжия в домовете на сърбите, за тях то е една сламка за избавление и сигурност.
Има верижна реакция от принуждение след убийствата тук, уточни още журналистът.

Президентът Вучуч мисли, че ще се измъкне сред капките, говорейки за ориста на Косово, само че аз считам, че в този миг Сърбия не върви по пътя към Европа, безапелационна беше Ели Юрукова.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР