Министерство на финансите направи икономически анализ и установи, че ако

...
Министерство на финансите направи икономически анализ и установи, че ако
Коментари Харесай

Арх Иван  Шишков: Ако Обзор се отдели като община, тя ще бъде икономически нестабилна

Министерство на финансите направи стопански разбор и откри, че в случай че община Обзор бъде отделена, тя ще бъде стопански нестабилна. Това значи спомагателна помощ от страната, както и евентуален риск от повдигането на налозите.

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “служебният министър на районното развиване  арх Иван  Шишков.

Според него другата страна по този проблем е обвързвана с това, че бъдещата община Обзор щяла да има 2330 поданици, а по норматив те не трябва да са под 6000. Допускат се отклонения, само че тук отклонението щеше да бъде голямо, сподели още министърът.

Направен е и разбор дали популацията нараства, само че то не нараства, дори понижава, въпреки и с мудни темпове.
Категорично няма никакви други планове зад това решение. Нямаме отношение към Несебър нито към това Обзор да бъде или да не бъде община, в което ни упрекнаха. Знам обаче какъв брой е мъчно в една дребна община да бъде запълнена администрацията с фрагменти, каквито е належащо по закон да се назначат. В Обзор има кметство, тъй че жителите имат достъп до административни услуги.
Арх. Иван Шишков, министър на районното развиване и благоустройството

Арх. Шишков изясни, че в случай че Обзор бъде обособена община, там би трябвало да има общински съвет, кмет, секретар на общината, което ще бъде мъчно за осъществяване. Хубаво е да се съобразяваме с желанието на хората и резултатите от извършения референдум, само че би трябвало да се подсигурява, че след всеки административен акт на страната за хората ще бъде по-добре, а не по-лошо, разяснява той.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР