Три основни послания открои от думите на лидера на ГЕРБ

...
Три основни послания открои от думите на лидера на ГЕРБ
Коментари Харесай

Политолог: Необходим е изключителен висш пилотаж за предложената от Борисов управленска формула

Три съществени послания открои от думите на водача на ГЕРБ на Бойко Борисов политологът от Алфа рисърч Геновева Петрова – надпартиен претендент, програмно държавно управление и споделена отговорност.

Според нея името на Мария Габриел още на ниво „ надпартиен претендент “ ще създаде реакции от останалите политически сили, които не биха дали своята поддръжка за нея. Нестандартното предложение на Бойко Борисов - министър председател от ГЕРБ и министри от останалите политически партии е поръчка за търсене на решение, а не просто зацикляне в едно и също състояние. От друга страна обаче е нужен извънреден върховен пилотаж, с цел да бъде осъществена такава формула, разяснява тя.
Ние към този момент имаме едно условно партньорство сред първите две политически сили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ що се отнася до законодателната стратегия, която те прецизираха. Едно необятно държавно управление с всички партии, различен въпрос е и каква част от тях въобще ще откликнат на тази покана. Задачата наподобява много сложна.
Геновева Петрова, Алфа рисърч

Обичайно политическата отговорност би трябвало да се носи от мандатоносителя, само че в случай че нещо сходно се осъществя като управническа формула, усилието ще се насочи в това тази политическа отговорност да бъде разпределена сред всички участници , разяснява още Геновева Петрова.

По думите ѝ не се чака смяна в позицията на ПП-ДБ и е доста малко евентуално те да поддържат първия мандат. Движение за права и свободи обявиха подготвеност да вземат участие в ръководство, тъй че би могло да се чака от тяхна страна най-малко да обсъдят сходен вид и да предложат своите решения, добави Петрова.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР