Изборите в Турция ще представляват титаничен сблъсък на силен отбор

...
Изборите в Турция ще представляват титаничен сблъсък на силен отбор
Коментари Харесай

Изборите в Турция ще бъдат титаничен сблъсък, смята журналист

Изборите в Турция ще съставляват колосален конфликт на мощен тим против мощен водач. Коалицията, която стои зад Кемал Кълъчдароглу се оказва ненадейно добра композиция против човек, който се промотира като един от водачите в света - Реджеп Тайип Ердоган. Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ журналистът Илхан Андай.

Имаме две електорални армии, които в неделя ще се насочат към урните - едната, уверена, че ще върне парламентарната народна власт в Турция, а другата – че ще опази изтощения, само че направил доста за тях Ердоган. И двамата са уверени, че ще завоюват още на първи тур. Редно е да отбележим, че междинните стойности от социологическите изследвания сочат, че Кълъчдароглу ще събере 49% поддръжка. Това ще рече, че с цел да завоюва претендентът на Обединената съпротива, на него са му нужни гласове колкото един огромен български град – Бургас или Пловдив, разяснява Илхан Андай.
Малко е нужно съгласно допитванията, само че в последните 10 дни социологията е неразрешена, а следва да отбележим, че Ердоган е отпред на може би най-хубавата в света машина за печелене на избори.
Бързото профилиране на подкрепящите единия или другия претендент разрешава да кажем, че при Кълъчдароглу покритието е оптимално – това са младите турци, живеещите в модерните градове, работещите в районите с висок БВП. Зад поддръжката за Ердоган виждаме доста вяра, има райони, консумиращи от бюджета, по-бедната каста от обществото, сподели още журналистът.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР