Съдържание:Хрупкав картофен чипс на фурнаБърз картофен чипс на микровълноваКой е

...
Съдържание:Хрупкав картофен чипс на фурнаБърз картофен чипс на микровълноваКой е
Коментари Харесай

Как да си направим домашен чипс без пържене

Съдържание:

Хрупкав картофен чипс на фурнаБърз картофен чипс на микровълноваКой е споделил, че чипса безусловно би трябвало да картофен?  Как да създадем домакински чипс без пържене ‹›  Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 елементи Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части129.00 лева.Виж ››

Хората, които не обичат да си похапват чипс, несъмнено се броят на пръсти. Но евентуално на пръсти се броят и тези, които не са наясно, че чипсът е извънредно нездравословен, изобилства от трансмазнини и неслучайно спада към категорията на джънк фууд (храна-боклук). Подобни изказвания изцяло съответстват с истината, само че единствено когато става въпрос за купешкия чипс.

Ето за какво тук ще ви предложим няколко метода да си приготвите сами чипс, който няма да съдържа трансмазнини и няма да е пържен, което ще го направи много по-нискокалоричен. А с какъв брой сол и какви подправки ще го овкусите, е въпрос на персонален избор.

Хрупкав картофен чипс на фурна

Независимо дали ще приготвяте чипса на фурна или на микровълнова, е значимо да избирате по-пресни картофи (подходящи са и алените картофи) и да ги нарежете на доста фино. За тази цел можете да употребявате специфичната приставка на рендето си, белачката с която сте белили картофите или просто да ги нарежете на допустимо най-тънко благодарение на нож. Картофите се поръсват с лой (за предпочитане зехтин), осоляват се и се подреждат в огромна тава, без да се прихлупват. Пекат се в авансово загрята на 200 градуса фурна за към 30-40 мин, като по средата на печенето е добре да ги обърнете.

Бърз картофен чипс на микровълнова

Когато бързате, можете да употребявате и микровълновата си фурна, с цел да си приготвите домакински чипс, само че имайте поради, че въпреки и много по-бързо, този вид не е подобаващ, в случай че желаете да приготвите огромно количество апетитен чипс. Иначе действате по-гореописания способ, само че подреждате нарязаните на кръгчета картофи върху паница. Отново без да ги прихлупване. Печете на оптималната степен за 10 минути, като на 5-тата минута ги обръщате.

Кой е споделил, че чипса безусловно би трябвало да картофен?

 Домашен чипс от тиквички

От тиквички също може да стане превъзходен домакински чипс без пържене и то без пържене. Измийте добре тиквичките и без да ги белите ги нарежете на тънки шайби. Посолете ги добре и ги оставете най-малко за 30 мин да се отцедят. Подредете ги в тава една до друга (без прихлупване) и благодарение на четка ги намажете със зехтин. Печете ги на 220 градуса за към 1, 30 мин.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР