Съдържание:Какво съдържа терминът обръщане на прозорецМатериали за обръщане на прозорциЦели

...
Съдържание:Какво съдържа терминът обръщане на прозорецМатериали за обръщане на прозорциЦели
Коментари Харесай

Как да обърнем прозорец?

Съдържание:

Какво съдържа терминът превръщане на прозорецМатериали за превръщане на прозорциЦели на обръщането на прозорциВажни акценти при обръщането на прозорциСлагане на завършващ профилПоставяне на стъклофазерна лентаПоставяне на алуминиеви ъглиЦена на обръщането на прозорци  Как да обърнем прозорец? Снимка: Free-Photos/pixabay.com

Терминът превръщане на прозорци е разказвателен и неразбираемо по какъв начин зародил. Той е обвързван с монтажните и довършителни действия по дограмата и вратите. Смята се, че е натрапен от занаятчиите в сектора.

Какво съдържа терминът превръщане на прозорец

Това е активност, обвързвана със основаването на прав ъгъл сред стената, която се явява основа, и дограмата или вратата. Процесът включва подготовка на повърхностите, след което следва шпакловане и боядисване или слагане на декоративна мазилка.

Самата дума превръщане може да се отнася както за прозорец и врата, по този начин и за колона, трегер, ниша или други архитектурни детайли от този порядък.

Материали за превръщане на прозорци

Най-често употребяваният материал е гипсокартон. Той дава добър краен резултата, както и гладки повърхности.

Може да се употребява и замазка на гипсова основа. При външно превръщане по-често се употребяват хоросан и цимент, тъй като са най-устойчиви на външни въздействия.

Възможни материали са и плочки, дори фибран, ПДЧ според от потребността.

Цели на обръщането на прозорци

Обръщането на дограма се употребява както за добър образен резултат, по този начин и прозорците да остават сухи, да не може да навлиза вода или влага въобще извън.

Важни акценти при обръщането на прозорци

Демонтажът на остарялата дограма постоянно нарушава целостта и структурата на стените. Те би трябвало да бъдат още веднъж запечатани, а това се назовава също и превръщане. Този развой има и някои тънкости и акценти, които би трябвало да се съблюдават и наблюдават.

Слагане на завършващ профил

Това деяние се прави на мястото, където се получава прав ъгъл сред прозореца и края на гипсокартона. Без него скоро по-късно се появяват пукнатини сред дограмата и гипсокартона.

Поставяне на стъклофазерна лента

На местата, където гипсокартонът подписва прави ъгли и където има удължения, е нужно да се подлепят с хартиени или стъклофазерни ленти и да се шпакловат.

Поставяне на алуминиеви ъгли

За идеално прав ъгъл са нужни алуминиеви ъгли. Те също не разрешават на ъгъла да се рони и резервират положителната визия на ъглите при възможен удар. Добре е да се запълни ъгълът с шпакловъчен материал, с цел да не се огъне алуминиевата лента.

Цена на обръщането на прозорци

Цената на тази услуга се калкулира на линеен метър и в множеството случаи включва и материалите, които се употребяват. Тъй като не е напълно евтина, при съществуване на принадлежности и сръчни ръце може да се направи без потребност от занаятчия.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР