В днешния ден ще се запозная с мотивите на Административния

...
В днешния ден ще се запозная с мотивите на Административния
Коментари Харесай

СЛЕД РЕШЕНИЕТО НА СЪДА: Зам. кмета по транспорта: Не знам какво се обърка


В днешния ден ще се срещна с претекстовете на Административния съд, с което се стопират измененията в придвижването в центъра на София и тогава ще мога да разясня. Това съобщи зам.-кметът по направление “Транспорт и градска подвижност “ в Столичната община Илиян Павлов.

Проектът е уравновесен, сподели Павлов тази заран пред БНР. Той посочи, че на никое място не се не разрешава паркирането, макар че на булеварди от първостепенната мрежа е неразрешено да има паркиране.

Той добави, че сега тече броене на велосипедистите, пешеходците и колите по булевардите с въведена нова организация на придвижване. Предстои да бъде основана работна група с разнообразни специалисти, които ще следят данните и в случай че има нещо притеснително да бъде отстранено, изясни зам.-кметът и добави, че при представянето на плана преди 4 години е имало сходно броене.

„ Тази метаморфоза попада не инцидентно в доста от стратегическите документи и проекти на общината и е потвърдено от специалисти, че е нужна. Това е една промяна добре позната на запад, т.е. да се даде преимущество на пешеходците, градския превоз, на велосипедистите и чак тогава на колите, защото централните пространства и улици са много лимитирани. София е доста изостанала освен във велосипедния превоз и неговата съгласуваност, само че и в решаването на по-големите проблеми като паркирането. И виждате, че тази година отделихме милиони за паркинги. София е доста изостанала по доста параметри и няма по какъв начин да изчакаме едното, с цел да се случи другото или второ, с цел да се случи трето. Успоредно би трябвало да вървят доста процеси. Наистина ще има някакво стеснение “, разясни Илиян Павлов пред медията.

„ Не знам тъкмо какво се бърка, може би ще се изясни най-лесно с това, че сме в предизборна акция “, заключи Илиян Павлов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР