Хусите са задържали най-малко 15 йеменски служители на международни организации,

...
Хусите са задържали най-малко 15 йеменски служители на международни организации,
Коментари Харесай

Хусите плениха 15 служители на международни организации в Йемен

Хусите са задържали минимум 15 йеменски чиновници на интернационалните организации, в това число Организация на обединените нации. Това оповестиха пред " Ройтерс " трима чиновници на интернационално приетото държавно управление на Йемен.

В поредност от акции през вчерашния ден въоръжени чиновници от разузнаването на хусите задържаха деветима чиновници на Организация на обединените нации, трима чиновници на финансираната от Съединени американски щати продемократична група Национален либерален институт и трима чиновници на локална правозащитна група , прецизираха от държавното управление.

Служители от разузнаването на йеменските бунтовници, които управляват столицата Сана и огромни елементи от северната част на страната, са нахлули в домовете и офисите на тези хора и са конфискували телефони и компютри.
 16 починали и 35 ранени след въздушни удари на Съединени американски щати и Англия по Йемен Обновена
16 починали и 35 ранени след въздушни удари на Съединени американски щати и Англия по Йемен

Осем безпилотни летателни апарата (БПЛА) на хусите бяха унищожени в общо 13 обекта в Йемен, заяви Централното командване на Съединени американски щати

Задържаните чиновници на Организация на обединените нации работят за службата по правата на индивида и службата по филантропични въпроси, означиха от интернационално приетото държавно управление, което управлява най-вече южните елементи на Йемен.

Подкрепяните от Иран хуси нападнаха кораби в Червено море. Те настояват, че работят в, до момента в който Израел и " Хамас " водят война в Газа. От ноември насам те неведнъж нанесоха удари с дронове и ракети в Червено море, протока Баб ел Мандеб и Аденския залив.

Действията им провокираха въздушни удари от страна на

Хусите държаха към 20 йеменски чиновници на посолството на Съединени американски щати в Сана през последните три години. Посолството спря активността си през 2014 година
 Йеменските хуси атакували кораби в израелското пристанище Хайфа
Йеменските хуси атакували кораби в израелското пристанище Хайфа

Те били подкрепени от проирански групировки в Ирак
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР