Според нов обобщаващ анализ на над 20-годишни изследвания веганската, вегетарианската

...
Според нов обобщаващ анализ на над 20-годишни изследвания веганската, вегетарианската
Коментари Харесай

Вегетарианците са по-защитени от рак и сърдечни болести

Според нов " обобщаващ " разбор на над 20-годишни проучвания веганската, вегетарианската или лакто-вегетарианската диета доста понижават общия риск от развиване на рак, сърдечни болести и ранна гибел от сърдечносъдови болести.

В цялостния обзор се преглеждат съществуващи метаанализи на огромен брой изследвания, като се дава високо равнище на съществуващите проучвания по дадена тематика.

В допълнение към понижаването на сърдечносъдовите рискови фактори, като да вземем за пример кръвното налягане и холестерола, при цялостния разбор е открит " предпазен резултат " при характерни типове рак, в това число " на черния дроб, дебелото черво, панкреаса, белия дроб, простатата, пикочния мехур, меланома, бъбреците и неходжкиновия лимфом " , споделя водещият създател доктор Анджело Каподичи, дипломант по здравни науки, технологии и ръководство в Scuola Superiore Sant'Anna в Пиза, Италия.

Вегетарианците не ядат никаква животинска плът, до момента в който лактово-витаминната версия на вегетарианството позволява млечни артикули и яйца, като изключва всякакво месо, птици и риба. Веганството, по-строгата форма на вегетарианството, не разрешава всевъзможни хранителни артикули, създадени от месо, птици и морски блага, както и всевъзможни странични скотски артикули като желатин.

Въпреки това защитният темперамент на диетите може да бъде саботиран, в случай че се направи погрешен избор на хранителен режим, обявиха създателите на проучването по електронната поща.

" Диети, които натъртват на потреблението на нездравословни растителни храни, като плодови сокове, рафинирани зърнени храни, чипс и даже газирани питиета, могат да противодействат на позитивните резултати на растителната диета за здравето " , съобщи съавторът на проучването доктор Федерика Гуаралди, медицински шеф на хипофизното поделение в Института по неврологични науки IRCCS в Болоня, Италия.

Плодовите сокове, които са " цялостни със захари или подсладители " , сподели Гуаралди, " неотдавна беше потвърдено, че имат нездравословно влияние върху метаболизма, колкото или даже повече от бялата захар " .

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР