Линиите и неравностите, които се появяват в ноктите вертикално или

...
Линиите и неравностите, които се появяват в ноктите вертикално или
Коментари Харесай

Как да се отървете от досадните неравности по ноктите

Линиите и неравностите, които се появяват в ноктите отвесно или хоризонтално, могат да са знак за няколко съществени медицински положения. Вертикалните или надлъжните ръбове от основата на нокътя до върха са най-типични. Те нормално са естествени и са свързани със стареене или генетика.

Но тежкото набраздяване и напукване или неочакваната поява на отвесни хребети могат да бъдат симптом за неприятно общо здраве, неприятна всмукване на хранителни субстанции или дефицит на желязо. Те могат също да демонстрират ревматоиден артрит или нарушаване на кръвообращението или бъбреците.

Хоризонтални или напречни хребети на ноктите нормално се появяват вследствие на тежък психически или физически стрес като да вземем за пример зараза или заболяване. Появата на тези неравности и напречни линии постоянно се свързва контузия на ноктите и с недохранване.

Също това положение може да е резултат от или досадно гризане на ноктите и кожичките, нервозен тик при някои хора. Хормоналните промени, генетиката и методът, по който вашето тяло усвоява калций, са фактори, които способстват за положението на ноктите.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР