Изграждането на кучешка къща може да бъде забавен и възнаграждаващ

...
Изграждането на кучешка къща може да бъде забавен и възнаграждаващ
Коментари Харесай

Как да си направим къщичка за куче

Изграждането на кучешка къща може да бъде занимателен и възнаграждаващ план „ Направи си самичък “. Независимо дали имате малко или огромно куче, домашно направената кучешка къща може да обезпечи уютно и несъмнено място, където вашият домакински любим да се отдръпна.

Ето стъпките, които би трябвало да следвате, с цел да построите кучешка къща:

Изберете вярното място: Изберете място в двора си, което е предпазено от вятър и дъжд и осигурете доста сянка през летните месеци.

Определете размера: Измерете вашето куче, с цел да определите какъв брой огромна би трябвало да бъде къщата. Искате да е задоволително огромно, с цел да може кучето ви да стои комфортно, да се обръща и да ляга, само че не толкоз огромно, че да отнеме доста време, с цел да се нагрее вътрешността в леден ден.

Съберете материали: Ще ви трябват 2x4 или 2x2 за рамката, шперплат или OSB за стените и покрива, керемиди или катранена хартия за покрива и винтове или пирони. Ако желаете да изолирате къщата за кучета, можете да употребявате и изолираност от фибростъкло.

Нарежете частите: Нарежете 2x4s или 2x2s на размер съгласно измерванията, които сте създали в стъпка 2. Нарежете шперплата или OSB на размера за стените и покрива и не забравяйте да оставите спомагателни инч или два от всяка страна, с цел да позволите надвес на покрива.

Сглобете рамката: Използвайте винтове или пирони, с цел да сглобите рамката на кучешката къща, като се уверите, че страните са квадратни. Ако употребявате 2x4s, може да се наложи да добавите спомагателни опорни греди в средата.

 Къщичка за куче

Добавете стените: Прикрепете шперплата или OSB към рамката, като започнете от задната стена. Уверете се, че стените са равни и сигурни.

Монтирайте покрива: Прикрепете покрива към рамката, като се уверите, че сте оставили празнота сред покрива и стените за вентилация. Можете също по този начин да добавите вентилационни отвори на покрива, в случай че желаете.

Изолирайте: Ако желаете да изолирате къщата за кучета, поставете изолираност от фибростъкло сред стените и покрива, преди да добавите окончателния покривен материал.

Завършек: Боядисайте или оцветете кучешката къща съгласно вашия усет и с цел да я предпазите от атмосферните въздействия. Можете също по този начин да добавите врата или рампа, в случай че желаете.

Осигурете спално долни дрехи: Накрая прибавете спално долни дрехи към интериора на кучешката къща, с цел да стане още по-уютно за вашия домакински любим.

Като следвате тези стъпки, можете да изградите комфортна и сигурна кучешка къща за вашия окосмен другар. Забавлявайте се и се наслаждавайте на вашия план!

Вижте още:

- Кои кучета живеят най-дълго;

- Кога кучешкият треньор е належащ?

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР