Руският парашутист Павел Филатиев, който описа в книга ужасните условия

...
Руският парашутист Павел Филатиев, който описа в книга ужасните условия
Коментари Харесай

Войникът, който разказа за глада и разпада в армията, напусна Русия

Руският парашутист Павел Филатиев , който разказа в книга ужасните условия за бойците, изпратени в Украйна, напусна Русия.

Преди да напусне страната, Филатиев е дал изявление за английското издание на The Guardian. Военнослужещият споделя, че след издаването на книгата е сменял местожителството си всеки ден в продължение на две седмици, с цел да не бъде открит от съветските управляващи. Филатиев няма информация дали против него има формирано наказателно произвеждане.

В книгата "ZOV " Филатиев разказва по какъв начин съветски бойци, изпратени в Украйна са взели участие в грабежи и убийства на цивилни по заповед на командването. Той признава за убийството на Руслан Яремчук, гражданин на украинското село Андреевка.

„ Влязохме в офиси, които разполагаха с кухня и хладилници. Ние, като диваци, изядохме всичко , което имаше - зърнени храни, овесени ядки, сладко, мед, кафе. Беше ни безусловно безразлично, към този момент бяхме доведени до краен лимит. До какво дивашко положение можеш да доведеш хората... “, написа Филатиев в книгата си.

Той е роден във Волгоградска област и е наследник на парашутист. През 2010 година служи в Чечения. През август предходната година, заради проблеми с работата и липса на пари, взема решение да подпише нов контракт за наемна работа.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР