Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отново отговори

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отново отговори
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Критерият за мен е депутатите, с които искаме да работим, да са в полза на Европа, в полза на Украйна срещу Русия и в полза на върховенството на закона

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен още веднъж отговори на рецензиите, които осъждат желанието ѝ да си сътрудничи с десни групи в Европейския парламент, съобщи ДПА.
 
" Става дума за продобиване на политическите сили, които са толкоз значими за болшинството в центъра ", съобщи в изявление за радио " Дойчландфунк " Фон дер Лайен.
 
Тя уточни, че ще работи с демократични партии и политици, без значение от политическата им група в Народното събрание. " Критерият за мен е депутатите, с които желаеме да работим, да са в интерес на Европа, в интерес на Украйна против Русия и в интерес на върховенството на закона ", съобщи тя, визирайки членовете на европарламента.
 
Фон дер Лайен за първи път се сблъска с рецензии през април, откакто не изключи съдействие в Европейския парламент с дясната група на Европейските консерватори и реформисти, която включва крайнодясната партия " Италиански братя " на премиерката на Италия Джорджа Мелони.
 
Във връзка с това през вчерашния ден немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че е " доста тъжен от двусмислието на някои политически изказвания ", идващи от Фон дер Лайен, която се кандидатира за втори мандат като ръководител на Европейската комисия. 
 
" Ще бъде допустимо да се сътвори единствено такова председателство на комисията, което се основава на обичайните партии... Всичко друго би било неточност за бъдещето на Европа ", добави Шолц.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР