Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви в първия си

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви в първия си
Коментари Харесай

Шойгу проговори след дълго мълчание за бунта на ЧВК Вагнер

Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи в първия си коментар за краткотрайния протест на частната военна компания " Вагнер " от 24 юни, че " проектът за дестабилизация на Русия не е съумял, тъй като бойците са лоялни ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Припомняме, че по-рано Пригожин прикани да бъдат уволнени Шойгу и началникът на генералния щаб на съветската войска Валерий Герасимов.

По думите на Шойгу, че метежът, проведен от ръководителя на наемническата формация Евгений Пригожин предишния месец, не се е отразил на " специфичната военна интервенция " на Русия в Украйна.

" Провокацията не се отрази на дейностите на армейските подразделения (включени и тези, които вземат участие в операцията) ", съобщи Шойгу на съвещание на министерството на защитата на Русия през днешния ден. Ройтерс показва, че Герасимов, който не се е показвал обществено от протеста на " Вагнер " на 24 юни, не е бил видян на фотосите от съвещанието.

Шойгу твърди още, че в три елементи от фронтовата линия, " където украинските формирования подхващат безуспешни офанзиви, подразделенията на украинските въоръжени сили са изгубили 15 самолета, 3 хеликоптера и 920 единици на бронетанкова техника, включително и 16 бойни танка " Леопард ". Това са на процедура 100 % от танковете от този вид, доставени на Украйна от Полша и Португалия ", сподели Шойгу на съвещанието с определени членове от управителния състав на съветските въоръжени сили. Информацията обаче не е доказана от самостоятелни източници.

Той обърна внимание на обстоятелството, че по гледище на Запада Украйна изисква от своите въоръжени сили да не престават контраофанзивата, без да се регистрират загубите. Той посочи също, че Киев се пробва да компенсира провалите за сметка на обстрела на цивилен обекти, само че " професионалните дейности на въоръжените сили на Русия " разрешавали да се минимизират вредите измежду мирното население.

Междувременно от Кремъл обявиха по отношение на протеста на ЧВК " Вагнер ", че всички държавни организации и министерства, в това число и разследващите служби, работят по този начин, както би трябвало. Говорителят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, отхвърли обаче коментар на въпроса за какво съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) не е предотвратила протеста, преди той да избухне. Но пък съобщи, че в оня миг обществеността и въоръжените сили са застанали зад президента Владимир Путин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР