Очевидно не е лесно упражнението за съставяне на нов кабинет,

...
Очевидно не е лесно упражнението за съставяне на нов кабинет,
Коментари Харесай

Поптодорова: Очевидно не е лесно упражнението за съставяне на нов кабинет

„ Очевидно не е елементарно упражнението за сформиране на нов кабинет, допустимо е да се удължи във времето. Дори да се направи кабинет на малцинството, залагам на опазване на комбинацията - президент Румен Радев и длъжностен министър председател и външен министър Димитър Главчев за присъединяване в Срещата на върха на НАТО във Вашингтон. ”
Това съобщи някогашният дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова пред NOVA NEWS. Тя разясни, че делегацията към този момент е записана. „ Ние бяхме последни, добре че я удължиха с три дни ”, добави дипломатът.

„ Президентът Румен Радев ще съставлява България на тази среща. Той ще получи позицията на страната ни такава, каквато е готова. Той може да си разреши някой колорит, някое прилагателно, само че считам, че няма да има смяна. ” - сподели Поптодорова.

" На тази среща ще се взема решение въпросът за сигурността на Европа, за това по какъв начин Европа да бъде сигурна и предпазена, а НАТО да бъде мощна като организация. На Срещата във Вашингтон би трябвало да се продължи случилото се във Вилнюс. Там не беше отправена директна покана към Украйна за директно участие в Пакта. И в този момент не се чака такава покана. " - разясни Поптодорова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР