Президентът на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова прие в президентството министър-председателя

...
Президентът на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова прие в президентството министър-председателя
Коментари Харесай

Силяновска очаква Мицкоски да защити македонските национални интереси

Президентът на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова одобри в президентството министър-председателя Християн Мицкоски и членовете на новоизбраното държавно управление.

Силяновска ги поздрави за избирането им, като им пожела " сполучлива работа за осъществяване на стратегическите цели на страната, стопански прогрес и възстановяване на стандарта на живот ", оповестиха от нейния кабинет.

Държавният глава изрази очакване, че новото държавно управление " съзнателно, почтено и отговорно ще извършва набелязаната работна стратегия, в сходство с македонските национални ползи и ползите на жителите ".

Новото държавно управление, отпред с Мицкоски, беше определено нощес в Народното събрание със 77 гласа " за " и 22 гласа " срещу ". Правителствената коалиция се състои от ВМРО-ДПМНЕ, албанската коалиция ВЛЕН/Вреди и придвижване ЗНАМ.

В държавния кабинет има 20 министерства, с четири повече от преди. Петнадесет членове са от обединението, водена от ВМРО-ДПМНЕ, шестима от обединението ВЛЕН и двама от ЗНАМ. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР