Роднините на астронавта Нийл Армстронг - първият човек, стъпил на

...
Роднините на астронавта Нийл Армстронг - първият човек, стъпил на
Коментари Харесай

6 млн. долара кръвнина за първия човек на Луната

Роднините на астронавта Нийл Армстронг - първият човек, стъпил на Луната, са получили след гибелта му в сходство с конфиденциално съглашение 6 милиона $ от болница, в която той се е лекувал, заяви в. „ Ню Йорк таймс “.

За това свидетелстват документи, предоставени на вестника от неизвестен източник. „ Ню Йорк таймс “ прецизира, че публицисти са открили истинността на документите.

Нийл Армстронг умря в края на август 2012 година на 82-годишна възраст. В началото на същия месец той се е подложил на сърдечна интервенция. След нея Армстронг се възстановявал в болница в Синсинати, Охайо. Роднините му обвинили болничния личен състав в неприятни грижи към астронавта. През 2014 година те декларирали пред представители на лечебното заведение, че са подготвени да огласят информация за това.

В края на краищата представители на болничното заведение „ Мърси Хелт-Феърфийлд “ и адвокати на роднините на Армстронг са сключили конфиденциално съглашение. Болницата се съгласила да заплати 6 милиона $. Бенефициенти на съглашението от 2014 година са 10 членове на фамилията на Армстронг - двамата му сина, сестра му, брат му и шестима внуци, се споделя в показани пред съд в Синсинати документи, които станаха обществено притежание. Около 5,2 милиона $ си поделили двамата сина на Армстронг, а останалите средства са разпределени сред брат му, сестра му и внуците му. Съпругата му Каръл не е получила пари от съглашението. Според синовете му Марк и Рик, предоставените от болничното заведение грижи са коствали живота на татко им.

Вестникът отбелязва, че роднините на Армстронг и представители на болничното заведение се обърнали към самостоятелни специалисти, с цел да се направи преценка на лекуването на Армстронг и на грижите за него. Някои специалисти били на мнение, че взетите от болничния личен състав решения са били неверни и са провокирали вътрешен кръвоизлив у астронавта.

Двете страни се договорили да не разкриват информация за съглашението. Вдовицата на астронавта Каръл съобщи пред вестника, че не е взела участие в съглашението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР