Родителите на американския студент Ото Уормбиър, който почина след прекарани

...
Родителите на американския студент Ото Уормбиър, който почина след прекарани
Коментари Харесай

Родителите на американски затворник съдят Северна Корея за убийството му

Родителите на американския студент Ото Уормбиър, който умря след прекарани 17 месеца в севернокорейски затвор, започнаха през вчерашния ден дело против Пхенян. Те съдят севернокорейския режим за " убийството " и " изтезанията ", на които е бил подложен, оповестиха международните организации.

В гражданския си иск, подаден във Вашингтон, Синтия и Фредерик Уормбиър показват, че техният наследник е бил хвърлен в пандиза, откакто бил заставен да направи лъжливо самопризнание, че откраднал агитационен плакат в хотел, до момента в който бил на проведено пътешестване в Северна Корея през декември 2015 година

Родителите на умрелия студент акцентират също, че севернокорейските управляващи са го взели за пленник, държали са го в пандиза с политически цели, брутално са го изтезавали и са го умъртвили. " В резултат на директни и непосредствени дейности на Северна Корея Ото умря на 22 годишна възраст няколко дни откакто бе освободен ", се показва в желае.

Ото Уормбиър бе задържан от комунистическия режим през януари 2016 година През март същата година Върховният съд го осъди на 15 години затвор. На 13 юни 2017 година той беше освободен " от филантропични съображения " и репатриран в родината си в кома. Студентът умря седмица по-късно. Лекарите откриха, че е имал тежки мозъчни увреждания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР