Обявената от Риши Сунак дата за предсрочни парламентарни избори във

...
Обявената от Риши Сунак дата за предсрочни парламентарни избори във
Коментари Харесай

Британският премиер приближи поражението си

Обявената от Риши Сунак дата за предварителни парламентарни избори във Англия се оказа неприятна изненада даже за неговите съпартийци. Наблюдатели предвиждат, че тези избори ще бъдат исторически и ще доведат до проваляне на консерваторите. Лейбъристите имат късмет да завоюват парламентарно болшинство след 14 години в съпротива. Какво чака Англия след Сунак и по какъв начин тези избори ще се отразят на връзките сред Москва и Лондон?

Насрочените за 4 юли предварителни парламентарни избори, оповестени преди ден от английския министър председател Риши Сунак, провокираха мощна реакция в западната преса. Молбата на Сунак е задоволена от крал Чарлз III, който има ролята на разпускащия Народното събрание. „ Сега е моментът Англия да избере нашето бъдеще – да реши дали желаеме да надграждаме напредъка, който сме постигнали, или рискуваме да се окажем още веднъж първоначално, без проект, без изясненост “, сподели Сунак.

Основният въпрос, на който наблюдаващите се пробват да отговорят, е датата на изборите. Според закона изборите трябваше да се проведат не по-късно от януари 2025 година И съвсем никой не се съмнява, че вследствие на това Консервативната партия ще бъде свалена след 14 години на власт.

Както Си-Ен-Ен отбелязва, данните от социологическите изследвания не са в интерес на Консервативната партия. А Лейбъристката партия стартира акцията с преднина от към 20 пункта. Преведени в парламентарни места, тези числа сочат или комфортна победа на лейбъристите, или евентуално изборно проваляне на консерваторите.

Според вестник “Гардиън ” провеждането на избори през есента ще даде на държавното управление допустимо най-вече време да промени обстановката. Изчислението на министрите на Сунак наподобява е " че събитията в Украйна или Близкия изток могат да провокират нов световен потрес и да подкопаят изказванията на държавното управление за икономическо възобновяване ".

Партията на Сунак евентуално ще сложи битката против незаконната миграция в центъра на предизборната си акция, предвижда Си-Ен-Ен, само че лейбъристите ще подлагат на критика напъните на държавното управление да управлява цените, положението на здравната система и свадите, които накърниха репутацията на торите измежду огромна част от английските гласоподаватели.

Експертите, интервюирани от Си-Ен-Би-Си, се съгласиха, че датата на изборите шокира доста консерватори, които смятаха, че гласуването ще се организира по-близо до президентските избори в Съединени американски щати през ноември. Сега лейбъристите ще се концентрират върху рецензиите на 14-годишното завещание на консерваторите. Изборите дават обещание да бъдат исторически, тъй като ще бъдат опустошителни за Сунак. Лейбъристката партия има късмет да завоюва парламентарно болшинство.

„ Основните недоволства против консерваторите са, че обстановката във Англия като цяло е доста сложна. Няма цялостен колапс, само че в случай че погледнете всички сфери на живота, на всички места има проблеми и много съществени рецесии ”, отбелязва политологът Малек Дудаков.

Икономиката, която се срина по време на пандемията, към момента не се е възстановила изцяло и демонстрира слаб напредък. Инфлацията доближи своя връх през октомври 2022 година и тогава беше над 11%. Икономиката изпадна в криза през втората половина на предходната година, преди да регистрира напредък от 0,6% през първото тримесечие на тази година.

„ По отношение на размера на своя Брутният вътрешен продукт Англия към момента не може да доближи предкризисното равнище от 2019 година Реалните приходи на популацията са на равнището от преди 15 години и не устоят на инфлацията “, означи събеседникът.

Има сериозна рецесия на жилищния пазар, високите цени пречат на доста британци да купуват парцели. „ Също толкоз сериозна рецесия в медицината се дължи на дефицита на лекари. Опашките за лекари-специалисти в държавните клиники доближават 20-30 седмици, т.е. хората чакат за час шест месеца “, означи специалистът. Проблемите с миграцията също не се вземат решение, всяка година в страната идват към милион души, прибавя политологът, което задълбочава проблемите с натоварването на обществената система.

„ Консерваторите нямат същински триумф. Ако погледнете техните обещания след идването на власт през 2010 година, има единствено провали във всички области. Те дадоха обещание да понижат държавния дълг, само че той набъбна и доближи 100% от Брутният вътрешен продукт. Криминалната конюнктура единствено се утежнява “, продължи Дудаков. “Общата отмалялост от консерваторите докара до доста ниски оценки на настоящето държавно управление. Следователно Сунак няма да успее да реализира триумф с трика си с изборната дата, разликата зад лейбъристите е към 20%. Няма да е допустимо да се усъвършенства обстановката за шест седмици от предизборната акция ”, счита специалистът.

„ Обществото има контракт с управляващите. Той се крие във обстоятелството, че държавното управление не би трябвало да утежнява финансовото положение на гласоподавателите. Но в действителност се утежни доста, гласоподавателите сигурно ще потърсят отговорен и ще му изискат сметка “, отбелязва Владимир Брутер, специалист от Международния институт за филантропични и политически проучвания.

„ Лейбъристите също няма да имат какво да предложат на гласоподавателите, с изключение на връщане към нормалността, тъй че те дават обещание да открият доста близки връзки с Европейския съюз. Англия се нуждае от преструктуриране и лейбъристите имат избран мандат за това, само че те не желаят да го създадат по разнообразни аргументи “, акцентира специалистът.

Основната конспирация на идните избори е какъв брой съкрушителна ще бъде успеха на лейбъристите. В същото време не би трябвало да се чака друга позиция от тях по украинския спор, предизвестява Дудаков. „ Лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър неотдавна пътува до Балтийските страни, където предизвиква милитаристичен дневен ред. Британският министър на външните работи в сянка Дейвид Лами и редица негови сътрудници пътуваха до Украйна и дадоха обещание да доставят оръжия “, напомни политологът. Брутер също се съгласи, че лейбъристите няма да възстановят връзките с Русия.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17615Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед31370Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед17725Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед12226Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед14714Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118436Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата срещ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР