Американците имат активи в Русия на стойност стотици милиарди рублиАко

...
Американците имат активи в Русия на стойност стотици милиарди рублиАко
Коментари Харесай

Русия с готов отговор на конфискацията на руски активи в Съединените щати

Американците имат активи в Русия на стойност стотици милиарди рубли

Ако Съединените щати в действителност се опитат да конфискуват съветски активи, това ще докара до ответни дейности от Русия, която може да стартира да конфискува американската благосъстоятелност на нейна територия.

Това ще бъде отплата за вредите, породени от дейностите на Съединени американски щати, означи Максим Осадчий, началник на аналитичния отдел на BKF Bank.

Той означи, че огромни американски компании към момента работят в Русия. А американските активи на стойност стотици милиарди рубли се съхраняват в сметки вид „ С “. Тези активи могат да бъдат обект на забрана, оповестява РИА Новости.

Освен това в Русия не престават да работят американски колоси като Citibank с активи от 600 милиарда рубли и JP Morgan с активи от 200 милиарда рубли.

Експертът акцентира, че национализацията на американски активи в съветска пълномощия може да бъде ефикасен отговор на конфискацията на съветски активи от Съединени американски щати. Ответните дейности на Русия могат да костват на Запада минимум 288 милиарда $.

В четвъртък съветският президент Владимир Путин подписа декрет за процедурата за обезщетяване на жители и компании от Русия и на Централната банка на Руската федерация от неприятелските дейности на Съединените щати.

Руските съдилища ще имат право да употребяват американска благосъстоятелност в Русия, с цел да компенсират вредите от изземването на съветски активи. Става дума за движима и недвижима благосъстоятелност на американски компании и жители, намираща се на територията на Руската федерация,, както и притежавани от тях скъпи бумаги, дялове в уставния капитал на съветски компании и други права на благосъстоятелност на Съединени американски щати.

Документът допуска, че държавната комисия за надзор на задграничните вложения ще може да изпрати в съда лист с имущество, което „ като се вземе поради правилото на пропорция може да бъде „ употребявано “ за обезщетение.

Да напомним, че по-рано Съединени американски щати одобриха закон, който разрешава конфискацията на съветски активи. Но би трябвало да се регистрира, че в Съединените щати има съветски активи за към 6,5 милиарда $. Повечето от замразените съветски активи се намират в Европейския съюз. По-специално, към 191 милиарда евро съветски активи са замразени в сметките на белгийския депозитар Euroclear.

А Вашингтон е заинтригуван Европейският съюз да конфискува тези активи. Европейските управляващи обаче не са въодушевени от тази концепция, акцентирайки непредвидимите юридически и финансови последствия.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17714Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед31826Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед17785Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед12264Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед14739Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118496Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79583„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР