Стана известно за провала на инициативата на Германия за доставка

...
Стана известно за провала на инициативата на Германия за доставка
Коментари Харесай

Проваля се важна инициатива на Запада за Украйна

Стана известно за неуспеха на самодейността на Германия за доставка на системи за противовъздушна защита на Украйна

Инициативите на Германия, дружно с редица други западни страни, да дават на Киев системи за противовъздушна защита се провалиха, написа вестник " Politico, базирайки се на свои източници. В новата си публикация създателите на обявата обясниха за какво това се случи и описаха какво значи това за Украйна.

Германия отговори на апела на Украйна за по-силна въздушна защита, като даде обещание да изпрати някои от личните си системи и да активизира помощ от други съдружници, само че съвсем никой различен не последва образеца на Берлин.

Досега Берлин е дал три от своите 11, създадени в Америка батареи Patriot, както и повече от 50 системи за противовъздушна защита с по-малък обхват на деяние Gepard, както и ракети „ въздух-въздух “, способни да противодействат на градушката от балистични ракети, бомби и дронове, които валят върху украинските градове и сериозно значимата им инфраструктура.

В продължение на седмици високопоставени немски политици - най-много министърът на външните работи Аналена Бербок и министърът на защитата Борис Писториус - упорстваха съдружниците да изпълнят уговорката си да трансферират батареи за въздушна и противоракетна защита Patriot в Украйна.

Но реакцията на другите страни остана напразна.

Както първо беше обявено от Politico, Германия прекара последния месец в диалози за незабавни дейности по самодейност за противовъздушна защита, само че страните - сътрудници не са склонни да изпратят обезверено нужните батареи на Украйна, споделиха двама души, осведомени с договарянията.

Въпреки че немската самодейност обгръща и различни системи като SAMP/T, NASAMS, HAWK, IRIS-T или С-300, най-ефективни са системите за противовъздушна защита Patriot, създадени от Raytheon. Предимствата на Patriot са явни, защото украинските войски към този момент са подготвени да употребяват инсталираната на камиони пускова установка дружно с радарите и ракетите - прехващачи.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг даде да се разбере, че

Но не е елементарно да се спогодят по какъв начин да ги предадат в ръцете на украинските бойци.

„ сподели Нико Ланге, някогашен шеф на щаба в немското министерство на защитата, а в този момент откривател в мозъчния концерн CEPA.

Въпреки че на изток не се изпращат доста ракетни системи, страните поемат все по-малки задължения.

Германското министерство на защитата заяви, че Белгия, Дания, Норвегия, Канада и Холандия са дали финансиране, до момента в който Франция, Испания, Румъния, Литва, Белгия, Съединените щати и Англия са дали обещание материали и ракети.

Латвия също желае да се причисли към програмата, споделиха от министерството.

Патриотични “ игри

Една от аргументите за нежеланието да се изпратят „ Пейтриъти “ е, че те са скъпи – към 1 милиард $ на единица, – а и всяка ракета прехващач, която изстрелват, коства милиони.

Освен това страните не желаят да одобряват удара по личната си противовъздушна защита, който е неминуем, в случай че вземат участие в снабдяването на Украйна, сподели Фабиан Хофман, откривател по ракетни технологии в университета в Осло.

„ сподели Хофман

От другите европейски страни с батареи, Испания и Гърция до момента са отказали да преразположат своите системи, макар че Мадрид най-малко изпраща ракети. Полша, най-важната верига за доставки на оръжие за Украйна, също отхвърли да даде едно от своите звена, защото министър председателят Доналд Туск упорства, че няма аварийно копие.

Румъния, която също граничи с Украйна, е поискала от президента на Съединени американски щати Джо Байдън да предприеме тази стъпка, съдейки по думите на президента на страната Клаус Йоханис.

„ сподели Йоханис по време на посещаване в Белия дом този месец.

Неутрална Швейцария е поръчала пет батареи Patriot, само че до момента не е дала никакви индикации, че е подготвена да изпрати своите досегашни системи, които скоро ще бъдат изведени от употреба, на изток.

Проблемът е, че страните постепенно вършат и дълго чакат осъществяването на поръчките за аварийно съоръжение, при което се установи закъснение, оценено на повече от две години.

„ сподели Хофман.

Едно допустимо решение, сподели той, би било страните, които имат Patriot, да правят отстъпка мястото си в редицата чакащите на страните, които желаят да трансферират своите съществуващи системи в Украйна.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17710Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед31733Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед17785Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед12245Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед14723Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118496Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79583„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77981 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР