Рестриктивните мерки не трябва да са за сметка на човешки

...
Рестриктивните мерки не трябва да са за сметка на човешки
Коментари Харесай

Румен Радев пред ООН: Мерките срещу COVID-19 не трябва да ограничават права

Рестриктивните ограничения не би трябвало да са за сметка на човешки права. Социалните ограничения би трябвало да оказват помощ навреме на нуждаещите се, а финансовите принадлежности да са ориентирани към тези, които ще бъдат движещата мощ за бързото възобновяване.
Това съобщи президентът Румен Радев в изявлението си в събитието на високо ниво на Организация на обединените нации на тематика „ Финансиране на развиването в епохата на COVID-19 и оттатък “, което се реализира посредством видеоконферентна връзка.

По думите на президента засилено интернационално съдействие и многостранен метод са нужни за превъзмогване на всички провокации, произлизащи от COVID-19.

„ Настоящата пандемия акцентира нуждата от ефикасни, целенасочени и постоянни фискални политики. Страните би трябвало деликатно да намерят баланс сред фискалните тласъци и поддържане на запаси, които може да се окажат от значително значение “, съобщи Румен Радев.

„ Ако търсим дейно и трайно възобновяване след пандемията и изведем поуките от нея, то са нужни смели ограничения както в кратковременен, по този начин и в дълготраен проект “, съобщи Румен Радев.

По думите му, в икономическата и финансовата сфера би трябвало да се подхващат политики, разнообразни от откритите до момента.

„ Световната стопанска система и нейната финансова архитектура би трябвало да бъдат ефикасни, приобщаващи и устойчиви, с цел да допринесат за възобновяване след рецесията и да ни приготвят за непредвидени изключителни обстановки като тази, пред която сме изправени през днешния ден “, съобщи Румен Радев.

Той акцентира изключителното значение на обединяването на интернационалната общественост и разпределянето на запаси там, където са нужни. Държавният глава съобщи, че би трябвало да се употребява и капацитетът на частния бранш и посочи нуждата от интернационална платформа от свързани с COVID-19 планове, посредством които както частните, по този начин и публични донори могат да оказват помощ.

Пандемията от COVID-19 сподели, че вложенията в опазване на здравето са решаващи и би трябвало да създадат здравните системи по-устойчиви и готови за сериозни обстановки. Наред с това е належащо да се обезпечат медицински услуги за всеки един, който се нуждае от тях, уточни Румен Радев.

Солидарността е основен фактор за световното разрешаване на рецесията, подбудена от ковид, съобщи Румен Радев и добави, че в къси периоди България е съумяла освен да трансформира промишлеността си за произвеждане на персонални защитни средства, само че и част от тази продукция страната ни е предоставила на 12 страни от Западните Балкани и Източна Европа. В изявлението си президентът уточни, че дневният ред на Програмата за стабилно развиване 2030 би трябвало да остане пътна карта за бъдещото развиване.

Събитието „ Финансиране на развиването в епохата на COVID-19 и оттатък “ е проведено от генералния секретар на Организация на обединените нации, министър-председателите на Канада Джъстин Трюдо и на Ямайка Андрю Холнес, които участваха във виртуалния конгрес. Участие взеха държавни и държавни ръководители от целия свят, както и на представители на интернационалните институции и организации, измежду които ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР