Всички помним, че на 24 февруари 2022 г. в Русия

...
Всички помним, че на 24 февруари 2022 г. в Русия
Коментари Харесай

Те честват 500 хиляди „герои“! Мъртъвци на цената на китайска каф...

Всички помним, че на 24 февруари 2022 година в Русия се включи огромен, голям брояч, който да регистрира починалите във войната против Украйна. Този броят се завъртя и заскърца злокобно, отчитайки мъртвец след мъртвец, мъртвец след мъртвец. През миналата нощ на екрана на този брояч се появи цифрата 500 хиляди. Цифрата е юбилейна, само че надали ще се празнува с шампанско, както 500-хилядният пътник на авиолинии или клиент в МОЛ. На труповете няма да връчат радостно балонче или сокоизтисквачка. Руският мъртвец е с полуотворено едно око, взряно в небесата, търсейки съветската прокълнатост, - декларира в Ютуб известният съветски публицист и тв водещ Александър Невзоров.

 

Прибавете към половинмилионните трупове над 600 000 ранени и инвалиди.

 

Колкото до починалите, съгласно неофициална статистика (официална от Кремъл и съветското военно министерство няма) на медии, военни блогъри и специалисти единствено една трета от всички починали евентуално са заровени обикновено. Останалите две трети гният някъде в непознати земи и са храна за хищници.

 

Руските ръководещи отпред с Путин сътвориха най-голямата в света плантация за трупове навън. Но не с научни цели, а поради ползите на един деспот и олигархичното му обграждане, откраднали милиарди от армията, по признанията на самия предводител на шайката.

 

Днес Путин приказва за мирни договаряния, само че без никакви условия от страна на Украйна.

 

Българският п резидент Румен Радев, претенденти за депутати и прокремълски медии непрестанно повтарят, че са за мир. Украйна трябвало да спре съпротивата и да одобри съветските условия. Така нямало да има нови хиляди жертви.

 

Чуйте ги единствено: Мир означавало жертвата да моли агресора-насилник да вземе каквото му харесва от Украйна, да остави войските си в завладените с огън и кръв части земя и да назначи свои хора да ръководят страната. Само това – нищо повече.

Благородно, нали? Днес две каки в студиото на бТВ грачеха като московски врани какъв брой заслужено било това.

 

На такива би трябвало от време на време да им се припомнят някои значими за всяко живо създание неща.

 

Например: Веднага след гибелта на човек кръвта стопира да циркулира в тялото и кислородът, който взе участие във всички жизненоважни процеси, към този момент не прониква в тъканите. В този миг клетките стартират да изпитват кислороден апетит, което е начало на процеса, прочут като автолиза. С други думи стартира самосмилане, което се случва първо в богатия на ензими черен дроб, а по-късно и в други органи. Клетките и тъканите под действието на личните си хидролитни ензими стартират да се разтварят, структурните молекули се унищожават.

След гибелта на човек телесната температура последователно се намалява до атмосферни стойности (тялото се охлажда с към 0,8 градуса по Целзий на час), последвано от мортис. Все отново кислородът към този момент не взе участие в образуването на аденозинтрифосфорна киселина (АТК), която е от огромно значение в метаболизма на силата и веществата в организма. АТК към този момент не се хидролизира с калций и йоните му се придвижват от междуклетъчната течност към набраздените мускули, заради което се стига до контракция.

В първите часове след гибелта на тялото на човек мускулите му се отпускат и стават меки. Rigor mortis нормално се развива от два до пет часа след гибелта и до края на първия ден обгръща всички мускули. Те последователно стават плътни, свиват се и губят разтегливост. Ставите са закрепени в положение на устойчивост. Rigor mortis се развива в избрана поредност: първо мускулите на главата, по-късно на врата, предните крака, трупната част, задните крака. Мускулите на флексорите са по-мощни от мускулите на екстензорите, тъй че тялото не огъва изцяло горните крака в лакътните стави, ръцете са на половина притиснати, долните крака също са полусгънати в тазобедрените и коленните стави. Rigor mortis продължава до два или три дни и по-късно изчезва в същата поредност, в която се появява. И тогава започва ензимното разложение.

След гибелта на човешкото тяло, имунната му система стопира да работи, бактериите и микробите, с които тялото просто гъмжи през живота, към този момент не са арестувани от никого и свободно пътуват из него. Повечето от „ жителите ” са в храносмилателната система, оттова стартира техният „ прием ”. Първо, бактериите постепенно всмукват червата, хранейки се с химическия „ бульон “, изтичащ от клетките, след което минават към близките тъкани.

Ако тялото на човек след гибелта е на изсъхнало, проветриво място за дълго време, тогава тъканите стартират бързо да губят влага и изсъхват - настава един тип естествена мумификация. Трупът губи до 9/10 от първичната си маса, понижава размера, кожата става плътна, придобива кафеникаво-кафяв цвят, вътрешните органи се свиват и изсъхват.

Приблизително 20 часа след гибелта на човек тялото стартира да се разлага - бактериите доближават до черния дроб и след още два дни, се разпространят в тялото. От този миг гибелта стартира към този момент на молекулярно равнище: тъканите на тялото изцяло се разпадат, трансформирайки се в газове и течности. Постепенно налягането на газовете се натрупва в тялото, те стартират да излизат от дупките на тялото. Понякога налягането е толкоз високо, че коремната празнина се спуква. В този миг разлагащият се организъм стартира да взаимодейства с околната среда, привличайки вниманието на външни микроби, микроорганизми, инсекти и всевъзможни други. Така екосистемата на натрупа престава да бъде лимитирана от личното му тяло и стартира дълготраен деен химически и хранителен продан - разложение, вследствие на което остава само костна тъкан.

 

Всички тези процеси са съпроводени от страшна смрад.

 

Неприятно изложение. Но всичко това се случва с хиляди трупове на млади и хора на междинна възраст, избити някъде по украинските полета. Предимно съветски, само че и украински са жертвите. Докато въпросните дами-миротворци и други претенденти за място в политиката, подкрепящи Путин и Радев, се кипрят в салони за хубост, мерят скъпи тоалети за пред камерите, сортират бижута за хиляди евро, обувки Louis Vuitton, мерят вратовръзки Calvin Klein цели полета на фронта се трансформират във ферми за трупове навън. И там се разлагат млади физици, математици, поети, наемници, серийни убийци и изнасилвачи, амнистирани от Путин, студенти, компютърни инженери, художници, музиканти, миньори, строители, лекари, икономисти…

 

Всички те оказали се там поради прищевките на един вандал, на който не му стигат 17,2 млн кв/км територия, само че желае да отнеме от друга, самостоятелна страна. За всеки 70 см украинска земя умира по един съветски военнослужещ. Евентуалното изгаряне на един мъртвец в мобилните крематориуми, коства колкото една нова китайска кафеварка или дамска рокля от междинна ръка конфекция.

 

Юбилейни 500 хиляди натрупа.

 

И говорите за мир? Мир, за който жертвите да се молят на сатрапа-масов палач? Ръкопляскате на съветското държавно управление, което подари бяла Лада на семейство, което изгуби и двамата си сина? На съпругите и майките на съветски трупове подариха по кожено палто…

 

Путин обаче няма да спре дотук. Той е стахановец (на името на Алексей Стаханов, който през 30-е години на м.в. преизпълнявал стремително нормите в мината) по произвеждане на мъртъвци. За него е без значение какъв брой още трупове ще се разпадат в танкове, окопи или по полето. Колко още цивилни украинци ще бъдат избити, насилени, изгорени. Той има проект и този проект планува цялостното заличаване на цяла Украйна. След това и на други страни.

А съветският патриарх Кирил, а другояче полковник Гундяев от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), даде обещание на съветските мъже, че като загинат на фронта Господ ще им опрости всички грехове. Кремъл пък ще ги разгласи за герои. Умирайте, момчета, щасливи, че за вас се грижат деспот и патриарх. Каква чест.

 

Българските путинофили би трябвало извънредно да се срамят.

 

Би трябвало да замълчат, демон да го вземе!

 

Но заповедта е друга…

 

Огнян Стефанов

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР