Регистрационните номера на колите от София-област логично започват с буквите

...
Регистрационните номера на колите от София-област логично започват с буквите
Коментари Харесай

Истории след Околовръстното

Регистрационните номера на колите от София-област разумно стартират с буквите Следствен отдел към окръжна прокуратура. Това редуциране обаче от дълго време е прекръстено на " след Околовръстното " като присмехулно подмятане за всички, които живеят в околията на София, само че не са тъкмо софиянци. Безспорно е, че столицата на България е черна дупка, която засмуква цялото внимание в страната, а най-потърпевши от това са точно дребните общини към нея, които остават надълбоко в нейната сянка.

Всичко това основава неверното усещане, че към София не се случва нищо. В реалност София-област е цялостна с живот, освен това разнороден. В нея има огромни компании, има и дребни начинания. Има вековни истории, има и напълно съвременен туризъм.

В тазгодишното издание на " Капитал градове ", отдадено на София-област, ще откриете истории за галактически учебни заведения, щрауси, картофи, царски лечебни заведения, изоставени бани, монголски юрти, скокове с парашут и освен. Всички те са там, с цел да свидетелстват за пъстрота живот на софиянците, които не са тъкмо софиянци.

Има и нещо, което целеустремено няма да откриете - политически истории и изборни драми. Не тъй като такива липсват, изключително седмици преди локалния избор, който в региона постоянно е съпроводен от всевъзможни законни и противозаконни трикове, а тъй като същинският сексапил на региона е в предприемчивите хора, които вършат от нищо нещо, не в тези, които най-често вършат противоположното.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Йоан Запрянов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР