Няма ли отчетлива разлика, само ще катализираме още по-голямо разделение

...
Няма ли отчетлива разлика, само ще катализираме още по-голямо разделение
Коментари Харесай

Борисов не изключи ала-бала с машините и отказа да е премиер, ако ГЕРБ не води поне с 10%

" Няма ли отчетлива разлика, единствено ще катализираме още по-голямо разделяне с моя кандидатура ", акцентира Борисов. И добави, че в ГЕРБ има доста положителни хора, които стават за всичко. Борисов сподели, че към този момент всичко е постигнал в персоналната си кариера и е заемал всички постове, които е могло. 

" Има ли над 10 % разлика, тогава ще го мислим дружно, ще свикаме конгрес, само че в този момент дайте да не приказваме тези работи ", настоя той пред своите. " Знам, че съм по-добър от тях. То да те е позор, че си бил министър председател, основен секретар на Министерство на вътрешните работи и кмет на София ", призна водачът на ГЕРБ. " Връщам си се към времето на Пожарната, пожарникарите, това си е моето място. Всичко друго беше дискредитирано, да те е позор да кажеш, че си бил ", разяснява той. И се пошегува, че министър председател може да стане, единствено в случай че дойдат да го извлекат принудително от Банкя.

Лидерът на ГЕРБ предизвести симпатизантите и членовете на партията да не изключват измами на изборите. 

" Ала-балата може да изненада отново. Машините са в техните ръце и в техните компании. Ние, колкото и да ни откраднат от гласовете, колкото и като на Терзиев, да му прелеят с машините, вълната сега за нас е толкоз мощна, че ще победим, допускам. Въпросът е какво вършим след това? Първо ни би трябвало отчетлива разлика. Второ, всичко, което е могло да бъда, съм бил за персоналната ми кариера.

Скрийншот: Фейсбук

" Не знам какво неприятно съм им направил на сътрудниците, че желаят да ми го причинят, разяснява той на предизборна среща в Града на люляците, откакто " министър председател " го нарекоха съпартийците му Николай Нанков, Младен Маринов, Тома Биков, евродепутатът Андрей Ковачев и някогашният ръководител на Народно събрание Росен Желязков.

В същото време Борисов не скри каква е настройката в партията му.  " Колкото и да мисля държавнически по какъв начин съединението да направи силата, просто ГЕРБ е подготвена с всички други, единствено да не са Политическа партия ", сподели Борисов.

Той установи още, че със абсурда със записите за кеша ПП-ДБ са провалили опцията Българска социалистическа партия да им станат предстоящ сътрудник, тъй като в случай че се случи, то от ГЕРБ всеки ден ще им го припомнят. И призна, че е желал да им прати " хабер " да се смирят малко в акцията, само че от през днешния ден нататък повече няма да го прави.

" И сътрудниците от ПП-ДБ да не помнят, че съм мислил за тях държавнически. Те се готвят да бъдат съпротива занапред. Ако Ники би трябвало да пътува, би трябвало да е през ГЕРБ. Само че ГЕРБ не дава към този момент - значи няма да пътува. Българска социалистическа партия, в случай че се заловен да ръководят с тях, всеки ден ще приказваме за кеш потоците ", предизвести Борисов.

И разяснява изявление на представителка на ПП-ДБ по адрес на ГЕРБ.

" И фактически го чух - по какъв начин за 10 месеца те свършили повече, в сравнение с Борисов за 12 година Как го свършихте с 30 депутати? Как сами го свършихте? В пъти по-скъпо строим. " Хемус " все в миналото ще стане, само че ще е скъпа. Парите ги няма, парите отпътуваха и българите би трябвало да понесем всичко, което сме сътворили ", предизвести той в коментар на изявление на претендентите на ПП-ДБ.

Той укори жителите на района, че не са протестирали за спрения градеж на " Хемус ", както са го създали миньорите от Мини Марица Изток и Народно събрание гласоподава 1,2 милиарда лв. за 4 години. " Хората в Ловеч виждат, че " Хемус " я няма, Плевен - Ловеч стои на трошляк, по този начин, както я оставихме, а това, че са смирени, си е техен проблем. Това, в случай че беше население, което желае да има " Хемус ", още на втория месец ще затвори пътищата, както направиха миньорите.

" Милиардите ви към този момент са изгубени в Брюксел, това за вас е обикновено. Говорят нелепости за нас три години, милиардите през това време изчезнаха, не бяха усвоени. Три години безвремие ", установи водачът на ГЕРБ.

Борисов подсети, че ЕНП е европейското семейство, което може да взема решение проблемите на българите, а Урсула фон дер Лайен е претендентът за Европейска комисия, зад който застава ГЕРБ. Лидерът на ГЕРБ изрази терзанието си в европейски проект от надигането на крайната десница в Европа. Според него това се дължи единствено на незаконната миграция, с която България по негово време се е справила и я е свела до нулата. 

" След три години Европа отново се тресе, хората се уплашиха в Австрия, Холандия, Германия, крайнодесните порастват единствено поради това, тъй като никой не може да ме убеди, че Австрия не е положително място за живеене. Само поради незаконната миграция ", разяснява водачът на ГЕРБ.

" Магистралите са кръвоносната система на всяка страна. Без " Хемус " няма по какъв начин да се развива и Северна България. Кой е отговорен за това? Промяната не значи към положително. Може да значи и неуспех. Провалиха инфраструктурните планове, провалиха и европейското финансиране ", съобщи евродепутатът Андрей Ковачев. И напомни, че когато Борисов е бил министър председател, е договорил съвсем 60 милиарда лв. по Плана за възобновяване и резистентност, а в този момент имаме единствено 2,3,4% асимилиране на средствата.

Скрийншот: Фейсбук

Според Младен Маринов три години опити са доста и никой повече не може да довери обществените средства на Асен Василев, а Николай Нанков напомни по какъв начин нищо не е станало със завода за електрически автомобили в Ловеч. 

Бившият ръководител на Народно събрание Росен Желязков и Тома Биков разясниха срутва на доверието към политическата система, заради което през днешния ден хората мъчно имат вяра на обещания. " Излизат записи, които станаха акцент на акцията и освен не злорадстваме, а съжаляваме, че това се трансформира в действителната същина ", сподели той.

" Правителството на Денков е рекордьор и надмина по ниско доверие държавното управление на Орешарски ", регистрира Биков. " И си толкоз нагъл, че искаш да владееш службите и всички регулатори, това се назовава тирания и беше удар по демокрацията. Поемаме ангажимент за нормализация на политическия и публичния живот в страната ", съобщи Тома Биков. Според него това може да стане единствено с цялостен мандат, а подобен може да има, единствено в случай че Борисов още веднъж е министър председател.

" Първата причина да се случи нещо е да има цялостен управнически мандат. А с цел да има цялостен, би трябвало Бойко Борисов да бъде определен за министър-председател . Ние сме стигнали до миг, в който би трябвало да обясняваме явни неща. В целия свят политическата мощ, която завоюва, господства в ръководството и номинира своя водач. Тук обаче имаме политически нововъведения ", върна се обратно към месеците на " сглобката " Биков. 

Росен Желязков пък непосредствено се обърна към Борисов с премиерско послание. " Уважаеми господин министър председател, ние всички се надяваме скоро вие да бъдете премиер-министър на тази страна за четвърти път ", сподели някогашният началник на Народно събрание, който беше свален от някогашните сътрудници на ГЕРБ. " Онзи ден една млада представителка на Политическа партия сподели, че за 10 месеца са постигнали повече от Борисов за 10 година Само че те за 10 дни съумяха по този начин да си срутен доверието, колкото ГЕРБ за 12 по 12 години няма да може ", добави Желязков. И установи, че сега се разиграва спешен пиар, като първият белег за това е, че няма политически спор. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР