Изборите са като лекарство - те не са нито нещо

...
Изборите са като лекарство - те не са нито нещо
Коментари Харесай

Проф. Даниел Вълчев: За България винаги е по-добре да има редовно правителство

Изборите са като лекарство - те не са нито нещо положително, нито неприятно. Ако не се употребява на вярното място в подобаващото време може да бъде отрова. За България постоянно е по-добре да има постоянно държавно управление. Ниската изборна интензивност прави легитимността на държавното управление доста ниска.
Това сподели деканът на Юридическия факултет на Софийския университет проф. Даниел Вълчев.
Ниската изборна интензивност прави легитимността на държавното управление доста ниска. „ Ако няма входяща легитимност, добре е да има изходяща легитимност, т.е. държавното управление да навакса с качествени хора и качествена политика. Дали ще се стигне до това - зависи от избран брой хора. За България постоянно е по-добре да има постоянно държавно управление. Според него ще се стигне до консенсус за образуване на кабинет. „ Проблемът на ГЕРБ и Движение за права и свободи е ниската степен на доверие и на легитимност, а не че не могат да намерят аритметично болшинство. Политиката е нещо друго от аритметиката ", добави проф. Вълчев.
Той разяснява и влизането на „ Величие " в Народното събрание. „ Българското общество е разколебано по доста линии и в този смисъл една част от хората търсят свои представителства на всевъзможни причудливи места. Нищо необичайно няма, това е демокрацията. Успели са, показали са някаква формула, която на хората им се е видяла естествена. Нищо ужасно няма в това, такива случаи е имало няколко пъти в новата българска история. Повече е признак, че неналичието на огромни, постоянни политически формирания, които по някакъв метод да могат взаимно да се отхвърлят, само че също и да си сътрудничат, ще основават сходно нещо ", счита Вълчев.
В Европа също липсват огромни водещи, които биха могли да обединят към себе си публичната сила и Старият континент да върви към нещо по-добро, добави Даниел Вълчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР