Преминаването на тежкотоварни камиони през прохода Петрохан“ е безопасно, съобщиха

...
Преминаването на тежкотоварни камиони през прохода Петрохан“ е безопасно, съобщиха
Коментари Харесай

АПИ: Безопасно е преминаването на тежкотоварни камиони през „Петрохан“

Преминаването на тежкотоварни камиони през прохода „ Петрохан “ е безвредно, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).  Предприети са всички ограничения, за да се подсигурява и обезпечи придвижването. Ще има и патрули, които да реализират нужния надзор, акцентира инж. Йордан Вълчев.  Изграждането на правата Мездра-Ботевград от път I-1 е значима за Северозападна България и би трябвало да бъде приключена до края на годината, което постанова и смяна в организацията на придвижване.
От на следващия ден - 24 юни, ще бъде лимитирано придвижването на всички типове моторни транспортни средства по правата Мездра – Лютидол - п. в. „ Новачене “ на път I-1. Промяната е належащо за доизграждането на пътните възли на две равнища – „ Мездра “, „ Дърманци “ и „ Ребърково “, заяви инж. Йордан Вълчев. Той уточни, че пренасочването на придвижването по обходни направления основава неудобства, само че прекъсването е належащо, с цел да се обезпечи както сигурност при пътуването, по този начин и строителна площадка за модернизацията на трасето на път I-1, което ще е двойно по-широко от актуалното.
Въведената организация е краткотрайна със период от 30 дни, в които ще продължи анализът на трафика. Тежкотоварните транспортни средства няма да могат да минават през „ Петрохан “ в часовете с пиково натоварване и в уикендите. Проходът ще е неразрешен за тежкотоварни камиони от понеделник до петък от 6.00 ч. до 9.00 ч. и от 16.00 ч. до 19.00 ч., както и в събота и неделя, сподели инж. Стоян Николов.
Инж. Вълчев и инж. Николов показаха, че въвеждането на тази краткотрайна организация на придвижване е след извършени голям брой срещи с кметове, народни представители, представители на Главна дирекция „ Национална полиция “ по самодейност на министъра на районното развиване и благоустройството инж. Виолета Коритарова, на които е реализирано единодушие по какъв начин да бъде пренасочван трафика.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР