Когато 1/3 от гражданите си правят труда да отидат да

...
Когато 1/3 от гражданите си правят труда да отидат да
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Има пълзящ процес на делегитимиране на политическата система

Когато 1/3 от жителите си вършат труда да отидат да гласоподават, това значи, че имаме пълзящ развой на делегитимиране на политическата система , който отваря пространства както за промяна на тази система, за завръщане на най-малко част от гласоподавателите към нея, по този начин и за сриване в интерес на неподходящи различни разновидности за ръководство на България. Това съобщи пред БНР политологът проф. Огнян Минчев.

Според него нежната българска народна власт ще бъде в допълнение редуцирана, в случай че се стигне до някаква формула на президентско ръководство . Той означи, че през последните години Радев и неговия щаб са правили опити да промотират концепцията за президентска република.

Минчев вижда разпад в лявата част от политическия набор. По думите му има фрагментиране, което не създава план, който да има смисъл от позиция на потребностите и националните ползи на България. Според него обстановката в дясното е сходна . Той означи, че там има една мощна клиентелистка национална партия като ГЕРБ, една мощна етно-корпоративна пирамида като Движение за права и свободи, само че има и минимум 1,5 милиона " свободни " гласоподаватели, които не припознават ГЕРБ и Движение за права и свободи, а желаят да видят една достоверна дясноцентристка, уравновесена политическа мощ.

Политологът акцентира, че Има Такъв Народ, " Възраждане " и " Величие " са антисистемни партии . Минчев съобщи, че актуалната политическа обстановка е наказване за всички тези, които с лека ръка разтуриха кабинета " Денков ". По думите му ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, както и ПП-ДБ заплащат сметката за това.

Според него държавно управление ще има, единствено в случай че ГЕРБ и Движение за права и свободи се споразумеят с по-малките партии в Народното събрание.
 Огнян Минчев не изключва Радев да направи партия, само че в сянка
Огнян Минчев не изключва Радев да направи партия, само че в сянка

Румен Радев в никакъв случай не е влизал в ролята си на държавен глава, а постоянно е бил страна в политическия дебат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР