Треньорът на Барселона Шави Ернандес, който за последно ще води

...
Треньорът на Барселона Шави Ернандес, който за последно ще води
Коментари Харесай

Шави: Съвестта ми е чиста, работих с любов за Барселона

Треньорът на Барселона Шави Ернандес, който за последно ще води тима в гостуването на Севиля съобщи, че би трябвало да бъде признато решението на президента Жоан Лапорта за неговото уволняване.

Шави изрази вяра, че един ден още веднъж ще се завърне в клуба на неговия живот.

" Добре съм. Бяха сложни дни, само че имам чиста съвест. Горд и благополучен съм. Изминаха две години и половина. Днес приказвах за това с личния състав и играчите, с които считам, че можем да бъдем горди, тъй като не беше лесна обстановката. Дадохме всичко от себе си и свършихме добра работа, макар че задачите не бяха реализирани тази година, само че опитът беше впечатляващ. Беше ужасно. Искам да завърша по най-хубавия вероятен метод и да се насладя на последния мач на Барса. За мен беше чест и наслаждение ", разяснява Шави.
 Официално: Барселона уволни Шави!
Официално: Барселона уволни Шави!

Ето детайлности

" Вчера разговаряхме с президента, той ми сподели аргументите си за какво счита, че треньорът би трябвало да бъде заменен. Мога единствено да го приема, той е този, който взема всички решения на клуба. Винаги ще бъда разполагаем на Барса. Стиснахме си ръцете, прегърнахме се и си пожелахме всичко най-хубаво. Аз ще бъда още един куле и искам най-хубавото на президента, спортния шеф и играчите ", добави Ернандес.

" Лапорта е решил по този метод да се разделим, тъй като има вяра, че клубът има потребност от смяна на посоката. Аз към момента съм стимулиран и окуражен. "

" Барселона е клубът на живота ми и бих желал да се върна един ден. Преминахме през влакче от страсти и се надявам да ми се даде опция да се върна. Не съм си представял сходно прощаване, само че нямам различен избор, с изключение на да го уважа. "

Шави приказва и по отношение на това дали ще се откаже от компенсацията, което би трябвало да получи: " Няма да има проблем, към този момент го споделих преди време. "

" Бих желал да се сбогувам с Барселона при други условия, имах вяра в този план. Бях разчувствуван да продължа. Това не е въпрос към мен, а към президента Лапорта. "

Шави разяснява и своето бъдеще: " Вече споделих, че избирам да си дам отмора. От тук нататък дано да забележим какво ни крие бъдещето. Малко време за отмора, сигурен съм, че нуждая се от такава. "

" Благодарен съм на президента и не съм имал никакви проблеми с ръководителите. Аз съм клубен човек и се приспособих към събитията. Президентът ми сподели своите претекстове за решението да ме уволни и нямам различен избор, с изключение на да приема решението му. "

" Аз бях почтен, обясних действителността и претекстовете ми. Винаги съм почтен с футболистите. Всичко мина добре. Реакцията беше грандиозна, на обществено и на персонално равнище, с тяхната поддръжка за целия щаб. "

" Относно аргументите за моето уволняване би трябвало да питате президентът, тъй като това са неговите аргументи. Нямам различен избор, с изключение на да ги приема. "
 Треньорът на Севиля: Колко зле се отнася Барселона към своите митове?
Треньорът на Севиля: Колко зле се отнася Барселона към своите митове?

Ето детайлности

" Трябваше да взема доста значими решения, не скърбя за нищо. Бях доста почтен и откровен. Дадох всичко от себе си, работихме с чест и обич за Барселона. "

" Не съм мислил за вероятно завръщане в Барселона. Сега мисля, че нуждая се от отмора. Ние обичаме този клуб и се надявам да получа опция да работя още веднъж в бъдеще в клуба на моя живот. "

" Рафа Юсте е доста специфичен човек, той ни гласоподава доверие до последния миг. Благодарен съм на Рафа, както и на президента, на Деко и на всички хора, с които сме работили. "

" Не мисля, че би трябвало да оценяваме дали уволнението ми е заслужено или не. Клубът знае мнението ми. Бях доста явен от първия ден. Не е добре за мен да давам обществено мнението си дали е било почтено или не. "

" Благодаря на всички, даже и да не вярвате, ще ми липсвате ", приключи Шави Ернандес.
 Шави на прощаване: Никога не е елементарно да напуснеш клуба на живота си
Шави на прощаване: Никога не е елементарно да напуснеш клуба на живота си

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР