Раса, етническа принадлежност и цвят на са основните фактори които

...
Раса, етническа принадлежност и цвят на са основните фактори които
Коментари Харесай

Човешка красота по скалата Пантон

Раса, етническа принадлежност и цвят на са главните фактори които разделят човешкия жанр през вековете, само че бразилската Анжелика Дас се стреми да унищожи тези бариери с последния си план –. Целта ѝ е да " улови "  всеки цвят на кожата, който съществува по света, с цел да потвърди, че разнообразието е и надвишава общоприетите ограничавания на,, алено и жълто.



Humanae бързо набра скорост след основаването си при започване на 2016 година и с помощта на огромна акция в обществените медии, Анджелика Дас успява да снима над 200 портрета, до момента в който пътува в 19 разнообразни страни. Тя снима хората на бял фон, като по-късно постанова другите лица на фонове по палитрата Pantone, които дават отговор на цвета и нюанса на кожата на носа на всеки един от моделите. Вместо да подрежда обаче фотосите си по цветовия набор, тя ги размества и съставя  " мозайка ", която да покаже разнообразието от и нюанси на човешката кожа по света. 



За Анжелика Дас този план е изключително значим, защото самата тя е израснала в със смесена раса в Рио де Жанейро и се е сблъсквала безброй пъти с дискриминацията въз основа на цвета на кожата ѝ. " Всеки път, когато върша фотография, чувствам, че седнал съм пред терапевт ", споделя тя в TED Talk през 2016. " Цялото възприятие на незадоволеност, боязън и самотност, които в миналото чувствах… се трансформира в обич. "  Подобно на непрекъснатото развиване на човешките проявления и, Humanae е непрекъснат план и ще служи на своята цел, до момента в който стените, които ни разделят, най-сетне бъдат съборени.

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР