Руските войски все повече нарушават работата на терминалите на Starlink

...
Руските войски все повече нарушават работата на терминалите на Starlink
Коментари Харесай

The New York Times: Руските въоръжени сили все повече прекъсват работата на Starlink в Украйна

Руските войски от ден на ден нарушават работата на терминалите на Starlink в Украйна. Точно преди съветските войски да преминат през украинската северна граница този месец, членовете на украинската 92-ра щурмова бригада изгубиха жизненоважен запас. Сателитната интернет услуга Starlink, която бойците употребяват за връзка, събиране на разследваща информация и осъществяване на офанзиви с дронове, се забави до пълзене.

Управляван от SpaceX на Илон Мъск, Starlink е от решаващо значение за украинската войска

от най-ранните дни на войната с Русия. Без цялостното обслужване, споделиха украински бойци, те не можеха бързо да споделят и да споделят информация за изненадващото нахлуване и прибягнаха до изпращане на текстови известия. Техният опит се е повторил на новата северна фронтова линия, съгласно украински бойци, чиновници и специалисти по електроника.
В основата на спиранията: нараснала интервенция от Русия.

Тъй като съветските войски реализираха триумфи този месец покрай Харков, вторият по величина град в Украйна, те разположиха по-мощни електронни оръжия и по-сложни принадлежности за утежняване на услугата Starlink, споделиха украински публични лица. Напредъкът съставлява сериозна опасност за Украйна, която постоянно съумява да надхитри съветската войска благодарение на фронтовата съгласуваност и други технологии, само че е в защита против възобновеното съветско нахлуване.

The New York Times: Руските въоръжени сили от ден на ден прекъсват работата на Starlink в Украйна 24.05.24 12:27 Национална агенция за приходите с нова порция коли на пияни водачи 24.05.24 11:55 Бойко Борисов поздрави българите по случай 24 май 24.05.24 11:25 Азбуката е направена за славянските нации 24.05.24 11:09 Служебният министър Калин Стоянов с привет по случай 24 май 24.05.24 10:52

Новите спирания наподобява бяха първият път,

когато руснаците предизвикаха необятно публикувани спирания на Starlink. Ако продължат да съумяват, това може да означи тактическа смяна в спора, наблягайки уязвимостта на Украйна и зависимостта от услугите, предоставяни от компанията на Мъск. Докато Съединените щати и други държавни управления работят със SpaceX, спиранията повдигат по-широки въпроси по отношение на надеждността на Starlink против механически комплициран съперник.

Starlink работи посредством лъчение на интернет връзка от спътници, въртящи се към Земята. Сигналите се одобряват на земята от терминални чинии с размер на кутия за пица, които по-късно популяризират връзката като Wi-Fi рутер към преносими компютри, телефони и други устройства наоколо. Starlink дава на Украйна жизненоважна интернет услуга от 2022 година, като бойците разчитат на нея. За да насочват свързани с интернет дронове, които се употребяват за наблюдаване и като оръжие, наред с други задания.

В изявление тази седмица Михайло Федоров, министър на цифровите технологии на Украйна,

сподели, че скорошните офанзиви на Русия против Starlink наподобява употребяват нова и по-модерна технология. Преди това услугата устояваше удивително добре против разстройства на бойни полета. Където имаше необятно публикувана електронна война, радиозаглушаване и други информационни разстройства.

Но руснаците в този момент „ тестват разнообразни механизми за нарушение на качеството на връзките на Starlink, тъй като това е толкоз значимо за нас “, сподели Федоров, без да дава детайлности за това, което той назова техните „ мощни “ електронни оръжейни системи. Украйна непрекъснато комуникира със SpaceX за разрешаване на проблемите, добави той.

SpaceX не отговори на претенции за коментар.
Министерството на защитата на Русия не отговори на искане за коментар.

Служител, който управлява напъните на Русия за електронна война,

сподели пред държавните медии предишния месец, че военните са сложили Starlink в „ лист с цели “. И са създали качества за противопоставяне на услугата.
Въпреки че Федоров сподели, че услугата Starlink би трябвало да се усъвършенства скоро. Някои от спиранията наподобява са ориентирани към съветски офанзиви, съгласно бойци и чиновници.

Прекъсванията слагат цялото звено в неизгодно състояние,

сподели водач на дрон с позивна Картел. По време на първите бронирани офанзиви от съветската атака този месец той сподели, че е бил в гараж без храна или спален чувал. Неговият екип стартира да прави офанзиви с дронове, само че беше възпрепятстван от проблемите с връзката със Starlink. Комуникацията стана толкоз мудна, че бойците трябваше да употребяват текстови известия, изпратени през приложения за чат, сподели той. И даже тогава лишава известно време, до момента в който известията бъдат изпратени.

„ През първите часове фронтовата линия беше доста динамична. Врагът се движеше. И ние също се движехме “, сподели той. „ Трябваше да сме бързи в връзката. “

Източник: The New York Times /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР