Това е за всички вас, любители на книгите, които обичате

...
Това е за всички вас, любители на книгите, които обичате
Коментари Харесай

Лестърският кодекс е най-скъпата книга, продадена някога

Това е за всички вас, фенове на книгите, които обичате да попивате познания и истории като гъба. Красивото изкуство на разказването на истории посредством печатни творби се практикува от хората от хиляди години и в тази публикация ще се потопим в най-скъпите книги в света, написа luxuryproperty.

Ще разгледаме някои от античните исторически книги, които са оживели, кой е разгласил тези творби на изкуството и по какъв начин са получили цената си.

Подобно на множеството антики, цената на една книга става все по-добра с времето и има шепа антични книги, които държат солидна такса в сегашното време, в случай че желаете да я вземете вкъщи, с цел да бъде изложена на вашата етажерка.

Първо фолио - Уилям Шекспир - 6,1 милиона $ (най-рядката книга в света)

Класиран като една от най-влиятелните книги в света, този шедьовър в началото беше наименуван със заглавието: " Комедиите, историите и нещастията на господин Уилям Шекспир ", само че скоро стана известно измежду учените да се базира на настоящето си по-кратко заглавие: Първо фолио.

Книгата е издадена през 1623 година и е дълга 900 страници. От 1716 година тя е била в библиотеката на доктор Уилямс в Лондон в продължение на доста години, до момента в който най-после не е била продадена на лондонския дилър Simon Finch Rare Books през 2006 година

Приказките на барда Бийдъл- 3,98 милиона $ (най-ценната книга в света)

Това може да не е антична книга по никакъв метод, само че е книга, която сигурно заслужава да бъде в този лист. Ако сте почитател на Хари Потър, тогава може да откриете, че заглавието на тази книга бие камбана и сте чували да се загатва в Даровете на гибелта.

Дж. К. Роулинг направи общо седем копия и всяко едно от тях беше написано на ръка и илюстрирано от нея.

Книгата в последна сметка беше е с мека корица, с цел да могат всички да я прочетат, само че истинските 7 копия се трансфораха в скъпа премия. Тя продължи да подарява 6 от копията на другари и редактори, а по-късно през 2007 година 7-то копие беше пуснато на търг за набиране на средства за нейната благотворителна акция The Children’s Voice, Lumos.

Ценното владеене беше извоювано на търг от Amazon за колосалните 3,98 милиона $ и счупи нов международен връх за най-скъп актуален ръкопис, продаден на търг.

Птиците на Америка - 11,5 милиона $ (една от най-скъпите книги в света)

Тази книга съдържа 435 ръчно рисувани отпечатъка в действителен размер, направени от гравирани плочи на разнообразни птици, които можете да намерите в Съединените щати, и няколко, които към този момент са изчезнали. Тя е написана и илюстрирана от писателя и художник-натуралист Джон Джеймс Аудабон, който заявява желанието си през 1820 година да нарисува всяка птица в Северна Америка.

Публикувани през 1827-1838 година големите 435 илюстровани плочи са с размери 90 на 67 сантиметра и са подвързани в четири тома. Поради размера си, книгата тежи цели 25 кг.

Има 120 истински копия на " Птиците на Америка " и " Наследниците на четвъртия херцог на Портланд " и направиха една от най-големите продажби на книгата в Christie’s в Ню Йорк. Книгата е закупена от американски колекционер за 7,9 милиона $. Въпреки това през 2010 година едно от цялостните първи издания беше продадено на търг в Sotheby’s в Лондон за рекордната сума от 11,5 милиона $.

Лестърският кодекс - 30,8 милиона $ (най-скъпата книга, продадена някога)

Лестърският кодекс е един от най-ценните бележници в света. Това е бележникът на Леонардо да Винчи и съдържа сбирка от ръкописни научни трудове, наблюдения и теории по няколко разнообразни тематики, като обяснението за какво вкаменелостите на морски създания могат да бъдат открити в планините, придвижването на водата и яркостта на луната. Бележникът беше с кожена подвързия, само че страниците му към този момент са изложени настрана и включват изключителни илюстрации от художника, показващи връзката сред изкуството и науката.

За първи път е закупен през 1717 година от Томас Коук, който по-късно става 1-вият граф на Лестър и затова повлиява на името, което познаваме в този момент. Арманд Хамър беше притежател на бележника след Ърл и за малко го преименува на Codex Hammer. От 1980 година тетрадката остава владеене на Хамърс в продължение на 14 години и по-късно през 1994 година е извоювана на търг от Бил Гейтс за невероятните 30,8 милиона $.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР