Първокласник прочете 200 книги за една година.Повече от 200 прочетени

...
Първокласник прочете 200 книги за една година.Повече от 200 прочетени
Коментари Харесай

Първокласник прочете 200 книги за една година

Първокласник прочете 200 книги за една година.

Повече от 200 прочетени книги за една година – за някои хора това може и да не звучи доста, само че в тази ситуация става въпрос за 8-годишно дете.

Името му е Виго и където и да се намира, той чете – на улицата, в рейса, дори… в бар. Столичната библиотека даже го разгласи за „ най-четящото дете за годината ”.

Виго и кучето Каркас са съвсем връстници. И до момента в който първоначално просто играели дружно, откогато Виго може да чете, на Каркас му се постанова да слуша. А Виго чете отпреди да навърши 5 години. И чете повече от доста възрастни хора.

„ Когато беше бебе, му четях непрекъснато. И другари, и познати ми споделяха, че той нищо не схваща. Обаче самият табиет на заспиването с книга мисля, че оказа помощ. В един миг той искаше от ден на ден и повече. „ Хайде още една приказка, хайде още една брошура! Мамо, тате, апелирам ви, прочетете ми! ”. В един миг, непредпазливо, се научи самичък да си чете ”, споделя майката на Виго Деница Славова.

Дългият лист от книги в картона на Виго в Столичната библиотека му обезпечи оценката „ Най-четящо дете за 2023 ”. „ Просто засичат какъв брой книги съм взел. И след това вършат пресмятане кой е прочел най-вече книги и, без да знам, в това съревнование съм бил първи ”, споделя Виго.

Някой ден детето мечтае да стане музикант, космонавт и преподавател по едно и също време. Засега обаче тренира таекуондо, върви на роботика и обожава да гледа подготовките на различните български рок групи, с които работи майка му. Дългата му коса се дължи точно на това.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР