Кметът на София се обърна към всички българи по повод

...
Кметът на София се обърна към всички българи по повод
Коментари Харесай

Кметът на София: Делото на Кирил и Методий ни прави по-силни

Кметът на София се обърна към всички българи във връзка днешния ярък празник.

Делото на Кирил и Методий ни припомня за силата на словото и знанието, които ни сплотяват и ни вършат по-силни. Това сподели кметът на София Васил Терзиев в словото си за 24 май по време на формалната гала пред Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “. Преди това кметът взе участие в тържественото шествие в центъра на София във връзка празника, заяви Българска телеграфна агенция. 

24 май е един от най-светлите и вдъхновяващи празници в нашия календар, ден, в който се гордеем с нашата просвета и нематериалност, означи Терзиев. 

Културата е мостът, който ни свързва с нашето минало и ни води в бъдещето. Книгите, музиката, изкуството – всички те са неотменна част от нашия живот и ни обогатяват духовно, сподели кметът. 

„ Днес, когато светът се трансформира толкоз бързо, би трябвало да помним корените си и да се грижим за нашата просвета и просветителна традиция. Нека продължаваме да се учим и да се развиваме, да бъдем отворени към новите познания и технологии, само че и да пазим и почитаме нашето завещание “, прикани Васил Терзиев. 

Нека този ден бъде изпълнен с наслада, горделивост и ентусиазъм, сподели още кметът на София. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР