Енергийният регулатор на Обединеното кралство обяви намаляване на горната граница

...
Енергийният регулатор на Обединеното кралство обяви намаляване на горната граница
Коментари Харесай

Във Великобритания намаляват цените на енергията по време на предизборна кампания

Енергийният регулатор на Обединеното кралство разгласи понижаване на горната граница на цените на сметките от юли. Това е един от основните въпроси, засягащ разноските за живот на всеки британец и става на втория ден след започването на предизборната акция.

Горната граница на сметките за сила за множеството семейства в Обединеното кралство ще намалее със седем % заради намаляващите разноски на едро, посочи регулаторният орган Офгем.

Годишната сума, която доставчиците имат право да начисляват на средностатистическо домакинство, потребяващо електрическа енергия и газ в Англия, Шотландия и Уелс, ще намалее от 1 690 паунда на 1 568 паунда (1 990 долара) от началото на юли. Тя беше понижена и през април.

Съобщението идва два дни откакто министър-председателят Риши Сунак даде старт на парламентарните избори на 4 юли, все пак ръководещите консерватори към момента изостават доста от главната опозиционна Лейбъристка партия в изследванията на публичното мнение.

Министрите на торите незабавно се възползваха от новината, с цел да заявят, че това е още едно доказателство, че проектите на Сунак да върне стопанската система на Обединеното кралство към напредък и да облекчи няколкогодишния напън върху хората, обвързван с разноските за живот, работят.

„ Това е второто по величина огромно понижение, което сме виждали “, съобщи министърът на енергетиката Клеър Коутиньо пред „ Скай Нюз “, определяйки го като „ в действителност добра вест “. „ Нашите цени на природния газ в този момент са приблизително по-ниски от тези в другите европейски страни... Искам сметките да продължат да бъдат по-ниски за хората “, сподели още тя.

Новият ценови таван ще бъде с към 500 паунда по-нисък от този през юли 2023 година, само че остава с повече от 400 паунда по-висок от този през 2021 година


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР