Празничната програма започна с едноминутно мълчание в знак на почит

...
Празничната програма започна с едноминутно мълчание в знак на почит
Коментари Харесай

Кметът Марин Киров към абитуриентите: Където и да сте - влизайте изправени, вие сте от община Царево!

Празничната стратегия стартира с едноминутно безмълвие в символ на респект към отец Стоян

Царево означи тържествено 24 май - Денят на славянската книжовност и просвета, на българската писменост, култура и на славянската словесност. На площада пред Читалището бе проведена стратегия, в която се включиха учебните заведения и детските градини от общината. Тя стартира с едноминутно безмълвие в символ на респект към отец Стоян Василев, който умря на 21 май. Кметът Марин Киров поздрави всички по случай най-българския празник,. В В емоционалната си тирада той се обърна особено и към зрелостниците, като им пожела попътен вятър и постоянно да бъдат с гордо вдигната глава, тъй като са от община Царево! 

" Уважаеми поданици и посетители на община Царево, учители и възпитаници! 

С едноминутно безмълвие да отдадем респект пред отец Стоян Василев и пред безсмъртния екип от учители, които към този момент не са сред нас, само че оставиха незаличима диря в нашия публичен живот и в нас като хора. 

Честит 24 май, ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност! 

Изпращаме следващия випуск на нашето учебно заведение и гледаме с вяра тези младежи, тъй като аз персонално бленувам и ще се боря, те да се върнат тук.  

Уважаеми зрелостници, гордея се с вас. Където и да сте, влизайте изправени - вие сте от община Царево. В каквато и обстановка да ви сложи животът - бъдете положителни, тъй като ние тук, тази дребна и задружна общественост сме такива - положителни хора, и на това можем да научим всички останали. 

Първокласници, няма да ме разберете в този момент, само че след време ви поисквам да изпитате същата осъзната наслада, която аз изпитвам, когато към момента мога да стисна ръката или да прегърна моята учителка от първи клас госпожа Стоянка Димова. Бъдете здрави, радостни, устремени, мечтайте. Ние, вашите родители и учители ще ви поддържаме. 

Учители - преклонявам се пред вас и ви благодаря! Вие се грижите за нашето бъдеще! Бъдете постоянно на висотата, на която са нашите учебни заведения, пример - за качество в образованието и среда за живот на младите и подрастващите. 

Уважаеми поданици на община Царево - самообладание, добрина, поддръжка, - да научим и себе си и децата на това! 

Честит празник! "
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР