Ръководствата на браншови организации и висши училища подписаха в медийния

...
Ръководствата на браншови организации и висши училища подписаха в медийния
Коментари Харесай

Харта на българския туризъм подписаха браншови организации и висши училища

Ръководствата на браншови организации и висши учебни заведения подписаха в медийния център на Българска телеграфна агенция Харта на българския туризъм - 2020. Документът е взаимна платформа, която сплотява представителни туристически и професионални организации, български производители и университетските среди. Хартата цели да рестартира българския туризъм навреме, отговорно и посредством координираното въвеждане на нови здравословни и безвредни условия след пандемията от СOVID-19.

Хартата на българския туризъм - 2020, беше подписана от ръководителите на: Националния ръб по туризъм (НБТ), Съюза "Произведено в България ", Асоциацията на българските туроператори и туристически организации (АБТТА), Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Българската асоциация на заведенията (БАЗ), Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БУБСПА), Българското конгресно бюро (БКБ), Българския туристически съюз (БТС), Българската туристическа камара (БТК), Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УНИБИТ), Университета по хранителни технологии (УХТ), Международното висше бизнес учебно заведение (МВБУ), Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), Ваканция и СПА експо.

Мартин Захариев, зам.-председател на УС на НБТ изтъка, че хартата няма политически темперамент. Нейният смисъл като документ и подписването й целят представителите на неправителствените организации в бранша и университетските среди да покажат загрижеността си и общото виждане в изискванията на международна пандемия като правила, полезности и отговорности, които ни сплотяват за възобновяване на туризма навреме, отговорно и посредством координирани дейности за въвеждане на нови здравословни и безвредни условия и протоколи за всяка част от веригата на туристическата активност, в това число пътешестване, настаняване, храна, свободно време и развлечение, сподели Захариев. Хартата на туризма не е и нормативен документ и на нейна база не може да се търси юридическа отговорност, само че тя ангажира морално всички туристически предприятия и организации, които я поддържат, добави той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР