Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев планира да направи държавно посещение

...
Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев планира да направи държавно посещение
Коментари Харесай

Президентът на Казахстан ще посети Турция следващата седмица

Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев възнамерява да направи държавно посещаване в Турция на 10-11 май, съобщи ТАСС, като се базира на известие на пресслужбата на казахстанския президент. Съобщението е направено след телефонен диалог сред Токаев и турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

" Реджеп Тайип Ердоган е декларирал, че плануваното за 10-11 май държавно посещаване на Касъм-Жомарт Токаев в Турция ще стане значим стадий в разширението на всестранното стратегическо партньорство сред страните. Нашият държавен глава се е съгласил с подобен метод към идните договаряния в Анкара ", се споделя в известието.

Двамата президенти са разискали вероятностите за развиване на двустранното стратегическо партньорство с акцент върху по-нататъшното подсилване на търговско-икономическото, капиталовото и културно-хуманитарното съдействие. " Президентът на Казахстан е отбелязал значимата роля на Организацията на тюркските страни от позиция на разширение на икономическите, филантропичните и културни връзки ", се акцентира в известието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР