Над 45 творци представиха творби в различни жанровеОбща традиционна изложба,

...
Над 45 творци представиха творби в различни жанровеОбща традиционна изложба,
Коментари Харесай

Кметът М. Байкушев награди трима млади автори, победители в традиционната Обща изложба на ГХГ - Благоевград

Над 45 създатели показаха произведения в разнообразни жанрове

Обща обичайната галерия, отдадена на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската книжовност и празник на Благоевград, бе открита през днешния ден в Градска художествена изложба.

Експозицията от 66 произведения, представяща самостоятелния почерк на 45 създатели от Благоевград и района, бе посрещната от публиката с огромен интерес.

„ Изложбата дава опция на създателите да се състезават в разнообразни жанрове – живопис, графика, скулптора и приложни изкуства. Журито бе извънредно затруднено при селекцията на най-хубавите произведения и самоуверено мога да кажа, че експозицията може да бъде показана и забелязана и в други огромни галерии в страната “, сподели шефът на ГХГ Иван Милушев.

Наградите на отличените художници бяха връчени от кмета на Благоевград Методи Байкушев.

„ Поздравявам Ви с настъпването на най-важния български празник - 24 май, който честваме на първо място като празник на българската нематериалност. Именно поради това тази галерия се организира към този момент 40 години в навечерието на тази светла дата. Това е доказателство, че духовността в България е жива. Силно се надявам, че светлината ще надделее. И както се споделя в евангелието на Йоан „ И светлината в мрака свети, и мракът я не обзе “. Продължавайте посредством Вашите произведения да ни помагате да прекосяваме през компликациите “, сподели кметът Методи Байкушев.

И тримата спечелили тази година са млади създатели - Юлияна Сотирова, Димка Ставрева и Георги Славков, в категория „ Живопис “.

Жури в състав: Елена Панайотова, представител на управлението на СБХ, Деля Чаушева от СБХ и Иван Милушев, шеф на ГХГ номинира най-хубавите произведения и отличи спечелилите.

Художникът Пламен Бонев бе награден с грамота за повсеместен принос в региона на изобразителното изкуство по случай 70-годишния празник на създателя.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР