Скоро след като новият лидер на Мексико облече президентския пост

...
Скоро след като новият лидер на Мексико облече президентския пост
Коментари Харесай

Следващият лидер на Мексико е изправен пред зейнала дупка в бюджета

Скоро откакто новият водач на Мексико облече президентския пост през октомври, тя — защото евентуално ще е жена — ще би трябвало да се бори с един изчерпателен въпрос: по какъв начин да заплати за нейните проекти.

Двамата водещи претенденти, някогашният академик по климата Клаудия Шейнбаум и самоусъвършенстваната бизнесдама Xóchitl Gálvez, споделиха, че не считат, че са нужни нараствания на налозите.

И въпреки всичко спечелилият — а изследванията демонстрират, че Шейнбаум от ръководещата партия има постоянна преднина — ще би трябвало да се изправи пред понижаване на най-големия бюджетен недостиг от 80-те години на предишния век, откакто актуалният президент Андрес Мануел Лопес Обрадор изостави строгите икономии и продължи да харчи забава.

Икономическата част ще включва също превръщане на най-задлъжнялата петролна компания в света и преобразяване на инвеститорския интерес в съответни планове. Всичко това, до момента в който се занимава с сензитивно преразглеждане на комерсиалното съглашение на Мексико със Съединени американски щати и Канада, ко...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР