Президентът на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова присъства на

...
Президентът на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова присъства на
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: Тази година е година на младите спортисти

Президентът на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова участва на церемонията по връчването на премиите " Спортен Икар " за 2022 година. Тя разяснява, че тази година доминират достиженията на младите спортисти, което вдъхва вяра за бъдещето на българския спорт.
 Българският олимпийски комитет връчи годишните си награди Българският олимпийски комитет връчи годишните си награди
" Тази година е година на младите, тъй като имаме доста триумфи. Имаме международна купа в леката атлетика, европейски първенец в биатлона, имаме ужасно показване на олимпийския юношески фестивал, имаме пробив в ските при младежите и девойките, в тениса, във волейбола, тъй че тази година е година на младите за разлика от предходната година, когато отчетохме и бяхме всичко горди като българи, че имахме ужасно показване в Токио и чухме българския химн не веднъж, а цели три пъти ", сподели Стефка Костадинова.

" Аз съм една от българските спортисти и знам какво е да си напрегнат, да гоним олимпийски квоти, а следващата година е предолимпийска година. Пожелавам им да завоюват олимпийска квота всеки един от тях, само че да не се успокояват, тъй като, който завоюва олимпийска квота отговорността е още по-голяма. Идват олимпийски игри в Париж 2024 и се надявам, че тези младежи ще ни дадат доста огромна наслада и за следващ път се увещавам, че би трябвало доста, доста, доста да влагаме в младите. Пожелавам на всички спортисти да доближат своята фантазия, тъй като следва значима година и всеки е с взор към Париж 2024 ", добави президентът на БОК.

фотоси: Start-Photo
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР