Група C се оказа една от най-интересните на UEFA EURO

...
Група C се оказа една от най-интересните на UEFA EURO
Коментари Харесай

Правилникът е категоричен - ето защо Дания е втори в групата си

Група " C " се оказа една от най-интересните на UEFA EURO 2024, като несъмнено предложи доста страсти, сметки и обрати. Попаденията не бяха постоянно срещани, като имаше единствено една победа в цялата група и тя бе дело на Англия с 1:0 против Сърбия.

" Трите лъва " завоюваха групата с пет точки, а на последно място се озова Сърбия с два пункта в актива си. Интересният проблем е сред Дания и Словения, които имат равни точки - по 3. Тъй като този индикатор е еднакъв, се минава към директния конфликт сред двата тима, който приключи наедно. Головата разлика на Дания и Сърбия също е идентична, както и маркираните попадения - двата отбора имат по два гола. В подобен случай се гледат картоните, които са получили, само че и те също са равни - по 6.

Тогава се стига до любопитния проблем, че ранглистата на европейските квалификации би трябвало да раздели двата тима и защото Дания е 9-и там, а Словения 15-и, " аленият динамит " финишира на втора позиция в група " С ", като го чака конфликт с Германия на осминафиналната фаза, а Словения остава 3-и с вярата да се класира като един от най-хубавите трети тимове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР