През зимата, както и през цялата година, имаме особена нужда

...
През зимата, както и през цялата година, имаме особена нужда
Коментари Харесай

Супер хранителен и силен имуностимулант, който може да си направите сами

През зимата, както и през цялата година, имаме особена потребност от здрав имунитет, защото настинките и гриповете се крият зад всеки ъгъл. Добре е да акцентираме на качествената и здравословна храна, само че от време на време това не е задоволително. Има редица национални предписания за домашни имуностимуланти, които да ни крепят здрави през мразовитите дни. Нека забележим една ефикасна, а и вкусна рецепта за подобен имуностимулант:

Смес от сушени плодове за мощен имунитет
Кои са най-полезните ядки и сушени плодове
Ядките и сушените плодове постоянно са били считани за доста здравословни и потребни храни, които съдържат огромно количество витамини и хра...
Прочети повече
Тази примес ще ни достави с нужната сила и мощ за деня, а и е богата на редица витамини и минерали, които ще укрепнат имунитета ни. Нека забележим какво ни е належащо за приготвянето й:
•    300 гр орехи;
•    300 гр черни стафиди;
•    300 гр сушени сини сливи;
•    300 гр сушени кайсии;
•    300 гр сушени смокини;
•    2 лимона;
•    2 супени лъжици мед.
Набавете си и подобаващ съд, най-добре бурканче, с цел да съхранявате вярно сместа. След като сте приготвили всички нужни артикули, измийте ги добре с топла вода и подсушете с забрадка. Следва да ги смелите в месомелачка или с различен апарат, като извадите костилките от плодовете, само че кората запазите. След като сте подготвени със смилането, прибавете и меда и разбъркайте добре. Поставете в квалифицирания буркан и съхранявайте на хладно място.

Можете да експериментирате със сместа, защото рецептата не е строго избрана. Орехите да вземем за пример може да замените с различен тип ядки по желание. Приемайте по една лъжица на ден заран на гладно. А в случай че сте с по-слаба имунна система и не можете да се отървете от хремата през зимата, то е разрешено да консумирате до 3 лъжици на ден от сместа. 

Консумирайте, до момента в който бурканът не свърши, а по-късно направете едномесечна пауза, след което можете още веднъж да си извършите този имуностимулант и да подновите приема му.

По този метод сигурно ще укрепите имунитета си и ще забележите измененията и издръжливостта ви. Сместа е богата на желязо, калий, магнезий, пектин, манган, фибри, витамини от група В и т.н. 
Тя намалява риска от развиването на редица заболявания, което се дължи на другите съставни елементи и състава им в нея – да вземем за пример имуностимулантът ни защищава от ракови болести, заболявания на сърцето и бъбреците, черния дроб. Служи и като средство против анемия и хипертония, има анти-ейдж резултат и като цяло – за подсилване на общото здраве и силата на организма. 
Разузнавателна служба на Турция или истина е, че сушените плодове са толкоз потребни
Плодовете са от най-полезните и нужни ни храни, те съдържат редица нужни на организма ни субстанции – фибри, витамини, антиокс...
Прочети повече
*Важно е да отбележим, че публикацията е с информативна цел, ние не сме експерти и наложително се консултирайте с доктор преди да прибегнете до някакви дейности.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР