Сигурно всеки от нас има чифт бели кецове, които отиват

...
Сигурно всеки от нас има чифт бели кецове, които отиват
Коментари Харесай

Ценни съвети: Как да почистим любимите си бели кецове

Сигурно всеки от нас има чифт бели кецове, които отиват на всичко. Но грижата за такива обувки също е характерна. Разговаряхме с технолога Галина Шубина, която описа за най-простите и ефикасни способи за разчистване на бели подметки. Със сигурност ще имате тези почистващи артикули вкъщи!

Сода
Разтворът на сода ще бъде избавление за обувки, в случай че нямате на разположение професионален почистващ препарат. Нашият специалист поучава да разредите една супена лъжица сода за самун с вода до приемане на паста. След това го втрийте в местата, които би трябвало да се почистят и оставете за половин час. Измийте праха от обувките и оставете да изсъхне. Внимавайте, когато употребявате сода върху цветни или черни обувки с бели подметки и обувки от плат - в случай че прахът попадне върху тъмна тъкан, може да остане бяла диря, която би трябвало да се измие, в противоположен случай ще останат неприятни петна.

ацетон
Продуктът ще се оправи съвършено с петна от трева и масло по подметките.

Галина: „ Ако употребявате чист ацетон, проверете го на дребна част от подметката - може да възникне химическа реакция, която ще скапе нещо. “
След като третирате обувките си с ацетон, не забравяйте да ги изплакнете с вода. Също по този начин си коства да употребявате отбрана на ръцете и дихателните пътища - ацетоновите пари са доста токсични.

Гумичка
Ако замърсяването не е прекомерно мощно, можете да опитате да почистите подметката с елементарна офисна гума. Важен миг е, че колкото по-лека е подметката, толкоз по-лека би трябвало да е гумичката.

Галина: „ Дори жълтата гума не е подобаваща за разчистване на бели подметки, можете да получите цветни линии, даже в случай че мръсотията изчезне. “

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР