Блините са традиционно руско ястие, което представлява вид палачинки. Те

...
Блините са традиционно руско ястие, което представлява вид палачинки. Те
Коментари Харесай

Руски палачинки с кисело мляко

Блините са обичайно съветско ядене, което съставлява тип палачинки. Те могат да бъдат приготвени от пшенично или елдено брашно и постоянно се сервират с разнообразни гарнитури като заквасена сметана, масло, хайвер, пушени риби и други. Блините са извънредно известни в Русия и постоянно се свързват с празника Масленица, който е съветски национален празник, отбелязващ края на зимата и началото на пролетта. Те са знак на слънцето поради кръглата си форма и златистия цвят.

Блините могат да бъдат както сладки, по този начин и солени, според от начинката и персоналните желания.

Също по този начин, в Русия има голям брой районни вариации на блините. В другите райони на Русия, блините могат да се разграничават по мярка, дебелина и метод на поднасяне.

Например, в някои елементи на Русия, блините са доста тънки и се сервират като роло с разнообразни плънки. В други райони, те могат да бъдат по-дебели и да се ядат като главно ядене със солени добавки.

Ето по какъв начин руснаците пахапат тези плачинки:
Традиционни съветски блини с хайвер - мерен или червен : Блини, поднесени със засвасена сметана и хайвер, което е класическа композиция. Блини с пушена сьомга и крема сирене : Тънки блини, с плънка от пушена сьомга, крема сирене и малко копър. Домашно приготвени блини със сладко от ягоди : Тънки и меки блини, сервирани с домашно сладко от ягоди.

От хилядите предписания от подбрахме една на основата на кисело мляко. Тестото се подготвя ързо и елементарно, а резултатът е непроменяемо съвършен.

Ето я:

Съставки:
2 чаени чаши кисело мляко (1 кофичка)1 чаена чаша вода (100-120 мл)2 чаени чаши брашно (220 - 250 гр.)2 яйца1 супена лъжица захар1/2 чаена лъжичка сол1 чаена лъжичка хлебна сода (може и 1 пакетче бакпулвер)2 супени лъжици краве масло (или олио)
Инструкции:
Разбийте яйцата Разбъркайте киселото мляко със содата и прибавете водата към тях.След това прибавете яйцата и разбийте всичко дружно.Добавете пресято брашното и захарта и разбъркайте до приемане на хомогенна примес.По предпочитание може да добавите ванилия или различен мирис.Сгорещете тиган и го намажете с малко парче краве масло.Изсипете дребна част от сместа, тъй че да се покрие тигана с тъничък слой от сместа.След като палачинката се изпече от едната страна, обърнете от другата (окол 2-3 минути за всяка страна в замисимост от мечтаната дебелина)Нареждайте готовите блини в паница, като всяка палачинка намажете с малко краве масло.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР