Председателят на БСП за България“ Корнелия Нинова подписа споразумение с

...
Председателят на БСП за България“ Корнелия Нинова подписа споразумение с
Коментари Харесай

БСП подписа за общо явяване на изборите и с Минчо Христов

Председателят на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова подписа съглашение с професор Минчо Христов, представляващ Движение на непартийните претенденти, за общо явяване на изборите за 46-о Народно заседание.

Движението е следващата групировка, която се причислява към лявата коалиция, инициирана от Българска социалистическа партия, след АБВ и „ Нормална страна “ на Георги Кадиев, оповестяват от „ Позитано “ 20. 

В съглашението страните декларират решителността си да покажат пред обществото политически план вляво, който излъчва мощ, сила и подготвеност за отстояване на взаимни политики, в името на превъзмогване на социално-икономическите и здравни последствия от COVID-19, подсилване на държавността, възобновяване ролята на институциите като поръчител за гражданските, политическите и икономическите свободи, върховенството на закона, справедливостта и солидарността.

Очакваше се и " Движение 21 " на татяна Дончева да подпише съглашение и да се причисли към необятната лява коалиция, която се стреми да направи Корнелия Нинова. Но в последна сметка Дончева избра да остане в обединението към Мая Манолова - " Изпарви се! Мутри вън! ", а Нинова я упрекна, че е е поискала прекалено много и по тази причина договарянията са се провалили.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР