Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви днес,

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви днес,
Коментари Харесай

Фон дер Лайен се обяви против принудителното разселване на палестинци

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи през днешния ден, че се опълчва на " насилственото разселване " на палестинци след среща с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси в Кайро, провела се на фона на войната сред Израел и " Хамас " в Газа, съобщи Франс прес.

" Обсъдих с президента Ас Сиси продължаващата филантропична рецесия в Газа, благодарих на Египет за ролята му в обезпечаването и улеснението на доставките на филантропична помощ за уязвимите групи палестинци ", съобщи Фон дер Лайен в обществената мрежа " Екс " (доскоро " Туитър " ).

" Постигнахме единодушие за правилото да не се разселват наложително палестинците и за политическата вероятност, учредена на решението за две страни ", израелска и палестинска, добави тя, представена от Българска телеграфна агенция.

След това председателката на Европейска комисия посети Синайския полуостров, за която аудиенция беше оповестено в прессъобщение от губернатора на този граничен с Израел и Газа регион.

" Председателката на Европейската комисия дойде на летище " Ал Ариш " и ще посети граничния пункт " Рафах ", ще инспектира филантропичната помощ и ще отиде на посещаване при ранени палестинци в лечебните заведения " в този регион на Източен Египет, заяви същият източник.

Именно на това летище от седмици се натрупат интернационалните помощи, преди да стигнат до " Рафах ", граничния пункт сред Египет и Газа, представляващ единствената врата към разрушения палестински анклав, която не е в ръцете на Израел и откъдето минават оскъдните помощи за жителите на палестинската територия.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР