Президентът на Русия Владимир Путин назначи нов първи заместник-министър на

...
Президентът на Русия Владимир Путин назначи нов първи заместник-министър на
Коментари Харесай

Путин назначи четирима нови заместник-министри на отбраната

Президентът на Русия Владимир Путин назначи нов първи заместник-министър на защитата и трима заместник-министри, съобщи ТАСС.

" Леонид Владимирович Горнин е назначен за първи заместник-министър на защитата на Руската федерация ", се показва в указа.

Другите заместник-министри са Павел Фрадков, Анна Цивилева и Олег Савелиев, който ще бъде и шеф на апарата на министерството.

С различен декрет президентът на Русия е освободил първия заместник-министър Руслан Цаликов и зам.-министритеНиколай Панков и Татяна Шевцова.

Както посочи съветското МО, Горнин, който от 2018 година заема длъжността първи заместник-министър на финансите на Руската федерация, ще управлява целия набор от въпроси на финансовото обезпечаване на въоръжените сили на Руската федерация във военното ведомство. От ведомството прибавят, че главната задача на Горнин ще бъде повишение на прозрачността на финансовите потоци.

Кои са новите заместник-министри на съветското МО:

Горнин Леонид, първи заместник-министър на защитата

Леонид Владимирович Горнин е роден през 1972 година в Новосибирск. Завършил Сибирската комерсиална академия със компетентност промишлен инженер (1997 г.), Сибирския държавен университет по превоз (2004 година, със компетентност счетоводство, разбор и одит). Той също по този начин получава дипломи за повишение на квалификацията от Академията за бюджет и хазна към Министерството на финансите (1997 г.) и Академията за национално стопанство към държавното управление на Руската федерация (2006 г.). Кандидат на икономическите науки (2007). През 1997-1998 година работи в отдела за надзор и одит на Министерството на финансите на Руската федерация за Новосибирска област, през 1999-2004 година - в отдела за финанси и данъчна политика на администрацията на Новосибирска област, през 2004 година 2008 година управлява катедрата.

През 2008-2010 година - началник на отдела за финанси и данъчна политика на Новосибирска област, през 2010-2011 година - и.д. Министър, министър на финансите и данъчната политика на Новосибирска област, през 2011-2012 година - и.д. първи вицегубернатор, първи вицегубернатор на Новосибирска област. От 2012 година до 2018 година е заместник-министър на финансите на Руската федерация, а от май 2018 година - първи заместник-ръководител на Министерството на финансите. Действащ държавен консултант на Руската федерация, I клас.

Олег Савелиев, заместник-министър на защитата - шеф на апарата на Министерството

Олег Генрихович Савелиев е роден през 1965 година в Ленинград, приключил радиофизичния отдел на Ленинградския политехнически институт (1988 г.). В края на 80-те - през 90-те години се занимава с политическо консултиране и политически технологии, през 1998-1999 година е заместник-председател на борда на Московската фондация за президентски стратегии, през 1999 година става един от създателите и общоприет шеф на организация " PR-Система ". Работил е като консултант на свободна процедура на ръководителя на Министерството на икономическото развиване на Русия и е управлявал експертната група на Фондация Център за стратегически проучвания.

През 2008-2014 година - заместник-министър на икономическото развиване на Руската федерация. През 2014-2015 година - министър на Руската федерация по въпросите на Крим, през 2015-2018 година - заместник-ръководител на апарата на държавното управление на РФ. През 2018 година се реалокира в Сметната палата на Руската федерация. От септември 2018 година оглавява апарата на ведомството, през септември 2019 година е назначен за инспектор на Сметната палата. Действащ държавен консултант на Руската федерация, I клас.

Павел Фрадков, заместник-министър на защитата

Павел Михайлович Фрадков е роден през 1981 година в фамилията на Михаил Фрадков (през 2004-2007 година - ръководител на държавното управление на Руската федерация, през 2007-2016 година - шеф на Службата за външно разузнаване на Руската федерация). Завършил Московското суворовско военно учебно заведение (1998 г.), Руската академия на ФСБ със компетентност юриспруденция (2003 г.) и Факултета по международна стопанска система на Дипломатическата академия на съветското външно министерство (2005 г.). От 2005 година работи в отдела за общоевропейско съдействие на съветското външно министерство.

Впоследствие е чиновник на Федералната работа за сигурност на Руската федерация. През 2012-2015 година - заместник-ръководител на Федералната организация за ръководство на държавната благосъстоятелност (Росимущество). От 2015 година е заместител, а от 2021 година първи заместник-ръководител на делата на президента на Руската федерация. Действащ държавен консултант на Руската федерация II клас. Според съветското министерство на защитата отговорностите на Фрадков като заместник-министър ще включват въпроси, свързани с ръководството на собствеността и строителството.

Анна Цивильова, заместник-министър на защитата

Анна Евгениевна Цивилева е родена през 1972 година в Иваново. Завършила е Ивановската държавна здравна академия със компетентност психиатър, Руския университет за другарство на народите със компетентност организация на опазването на здравето и публичното здраве и Държавния университет по мениджмънт (2005 г.) със компетентност учредителен мениджмънт. През 2021 година тя получава магистърска степен по бизнес администрация от РАНХиГС. Кандидат на икономическите науки (2022). След като приключва университета, тя работи като психиатър в региона на Иваново. През 2001-2002 година е чиновник на асоциацията " Медтехснаб " на Федералната организация за опазване на здравето и обществено развиване. През 2002-2014 година - маркетинг шеф на Digimed (доставка на здравно оборудване), през 2016-2018 година - общоприет шеф, ръководител на борда на шефовете на Kolmar Sales and Logistics, през 2018 година оглавява борда на шефовете на въглищната компания Kolmar Group.

Била е ръководител на Съвета за настойничество в обществената сфера на Кемеровска област. През 2019 година тя се причисли към Съвета към държавното управление на Руската федерация по въпросите на попечителството в обществената сфера. През април 2023 година е назначена за ръководител на Държавния фонд за подкрепяне на участниците в специфичната военна интервенция „ Защитници на Отечеството “, основан с декрет на президента на Руската федерация.

Съпруга на Сергей Цивильов, министър на енергетиката на Руската федерация, някогашен губернатор на Кемеровска област (2018-2024 г.).

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР